Ahlatta öğrencilere Çanakkale Destanı anlatıldı

Ahlatta öğrencilere Çanakkale Destanı anlatıldı


BİTLİS (A.A) - İl Emniyet Müdürlüğü ve Ahlat İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansla, lise öğrencilerine Çanakkale Destanı anlatıldı.
     İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Ahlat Kültür Merkezinde düzenlenen Çanakkale Savaşlarında Çekilen Sıkıntılar ve Çanakkale Beklemeleri konulu konferans, öğrencilerden büyük ilgi gördü.
     Çanakkale Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğü Alan Kılavuzu sertifikalı rehber polis memuru Ali Öztaş tarafından sunulan konferansa, çok sayıda öğrenci katıldı.
     Slaytlı sunum halinde Çanakkale Destanını anlatan Öztaş, Çanakkale Savaşlarının, dünyada bir benzerinin olmadığına dikkat çekerek, yokluk içerisindeki bir milletin, topyekun büyük bir fedakarlık sonucu, bu savaşlardan galip ayrıldığını söyledi.
     Öztaş, Çanakkale Savaşına katılanların ya şehit ya gazi olduğunu, cephe gerisinde kalanlarınsa, ömürlerini yoklukla mücadele ederek ve savaşa gönderdiği sevdiklerini beklemekle geçirdiğini ifade etti.
     Yakın tarihin çok çabuk unutulduğunu, yeni nesle Çanakkalenin çok iyi anlatılması gerektiğini vurgulayan Öztaş, toplumdaki gençlere rol model olacak insanların, Çanakkalede kahramanlık gösteren şehit ve gaziler olduğunu belirtti.
     Öztaş sunumunda, Çanakkale Savaşına katılanların yakınlarıyla yapılan röportaj ve alıntıları da aktardı.
    
     Muhabir: Selcan Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ahlatta öğrencilere Çanakkale Destanı anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER