Ahlatta patates hasadı başladı

Ahlatta patates hasadı başladı -Ahlat Ziraat Odası Başkanı Demirden: Patateste iç piyasayı aşarak dünyaya açılmak istiyoruz


BİTLİS (A.A) - Ahlatta patates hasadı başladı.
     Hasat yapılan tarlalarda inceleme yapan Ahlat Ziraat Odası (AHZO) Başkanı Necat Demirden, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl patates rekoltesinin iyi olduğunu ve patatesin ilçe ekonomisine 5 milyon lira katkı sağlayacağını söyledi.
     Patatesin iç piyasasında sorun olmadığını, ancak patateste iç piyasayı aşarak dünyaya açılmak istediklerini ifade eden Demirden, şöyle konuştu:
     Bu yıl ki patates hasadı başlandı. Bütün çiftçilerimize bol kazanç ve bol ürün diliyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucunda, bu yıl patateste yüksek verim elde ettik ve bundan memnunuz. Rekoltemiz çok yüksek. En yüksek kaliteyi de yakalamış durumdayız. Patates iç piyasada herhangi bir sorun yok. Patateste iç piyasa tamamen elimizde ve pazar sıkıntımız yok. Ancak iç pazarı aşarak dünyaya açılmak istiyoruz. Artık kabuğumuzu kırıp ihracata yönelmek istiyoruz.
     Bu yıl 25 bin dekar alana ekilen patatesten 150 bin tonu aşkın patates üretimi beklediklerini belirten Demirden, artık dış piyasaya da Ahlat patatesini pazarlamak istediklerini bildirdi.
     Turunçgile uygulanan ihracat desteğinin patatese de uygulanması gerektiğini belirten Demirden, Hollanda neredeyse Konya kadar. Ancak bizim 77 katımızdan fazla ihracat yapıyor. İhracatımızla Doğu Anadolu Bölgesinde, Hollandayı geçmek istiyoruz. Ayrıca patates ekonominin yanı sıra istihdama da katkı sunuyor. Şu an yaklaşık 15 bin işçi tarlalarda çalışıyor. Yine bin aile bu işten geçimini temin etmekte. Halk buradan ekmeğini kazanıyor. Artık terörle anılmak istemiyoruz. Tek isteğimiz terörün bitmesi dedi.
     Ahlat patatesinin markalaştığını ve ülke çapında Ahlat patatesinin tanındığını bildiren Demirden, Ahlat patatesinin tezgahlarda aranan ve tercih edilen ürün haline geldiğini ifade etti.
     Demirden, Ahlat patatesi lezzeti, doğallığı ve aylarca muhafaza edilebilir olması nedeniyle bir marka. Bölge halkı manavlardan ve komisyonculardan özellikle Ahlat patatesini soruyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Oktay Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ahlatta patates hasadı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER