Ahlat Belediyesinden sondaj çalışması

Ahlat Belediyesinden sondaj çalışması


BİTLİS (A.A) - Ahlat Belediyesi ilçede yaşanan içme suyu sıkıntısını gidermek için sondaj çalışmaları yapıyor.
     Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle yazın yaşanan içme suyu sıkıntısını açtıkları sondajlarla çözmeye çalıştıklarını söyledi.
     Yazın vatandaşın içme suyunu sulama suyu olarak kullandığını ve bu nedenle ilçeye su yetiştiremediklerini kaydeden Çoban, şöyle konuştu:
     Cazibeli su hattımızda çok korkunç bir su kaybı var. Ramazan süresince de su kesintilerine gitmek zorunda kaldık. Vatandaşımıza verdiğimiz sıkıntıdan dolayı da özür diliyoruz. Bu kesintileri uygulamaya mecburduk. Şimdiden bunun tedbirini almaya çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda Ahlatta su sorunu yaşanmayacak. Bunu gidereceğimizi taahhüt ediyorum. Vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak için yeni sondajlar vuruyoruz. Yeni açtığımız 100 metrelik sondajdan, saniyede 22 litre su alıyoruz. Yani Ahlatın yarısına yetecek suyu bu sondajla karşılayacağız.
     Çoban, Ahlat nüfusunun çok üstünde bir nüfusa su vermelerine rağmen, vatandaşların bu suyla bağ bahçe sulamasından dolayı bazı yerlerde sıkıntılar yaşandığını vurguladı.
     Çoban, Kışın 2 motorla bütün Ahlatı besliyoruz. Kalan fazla suyu da dışarı akıtıyoruz. Yazın 5 motorla su basıyoruz ancak yine de yetmiyor. O zaman burada belediyenin eksiğinden ziyade vatandaşımızın duyarlılığına ihtiyaç var diye konuştu.
    
     Muhabir: Oktay Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ahlat Belediyesinden sondaj çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER