Ahlat üretimi boynuzdan taraklara rağbet

Ahlat üretimi boynuzdan taraklara rağbet -Ahlatlı usta Gökbulak: Manda, koç ve sığır boynuzundan yaptığımız taraklarla yurt dışına açıldık


BİTLİS (A.A) - Selcan Bayar - Kültür ve Turizm Bakanlığının verdiği sanatkar kimliğine sahip Ahlatlı baston ustası Refa Gökbulak, manda, koç ve sığır boynuzundan yaptığı taraklarla yurt dışına açıldığını söyledi.
     Gökbulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atölyesinde ürettiği bastonlarda kullandığı manda, koç ve sığır boynuzlarından artan parçaları değerlendirmek için tarak yapmaya başladığını belirtti.
     Boynuzdan tarak yapımının yörede eskiden de var olduğunu ancak son yıllarda üretim olmadığını anlatan Gökbulak, Atölyemde baston yaparken, artan parçalarla tarak yapmaya karar verdim. Önceleri artan parçalarla yaptığım taraklara ilgi olduğunu görünce, bu kez tam boynuzlardan tarak yapmaya başladım. Pazarlama konusunda sıkıntı yaşayınca, kurduğum internet sitesi aracılığıyla tarakları pazarlamaya başladım. Şimdi yurt dışından dahi sipariş alıyorum dedi.
    
     -Doğal ürünler ilgi görüyor
    
     İlçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin, boynuzdan taraklara büyük ilgi gösterdiğini de ifade eden Gökbulak, turistlerin doğal ürünlere ilgi duyduğunu bu nedenle tarakları satın almak istediğini belirtti.
     Gökbulak, İlçemize, ekonomiyi canlandıracak kadar çok sayıda turist gelmiyor. Ben de bu nedenle, Madem onlar gelmiyor, ben onlara giderim diye düşündüm. Bu çerçevede internet sitesi kurdum. Pazarlama işini oradan yapmaya başladım. Artık pazarlama konusunda sıkıntı yaşamıyorum. Organik taraklar yurt dışında büyük rağbet görüyor şeklinde konuştu.
     Atölyede tarak yapımını sürekli hale getirdiğini kaydeden Gökbulak, tarak fiyatlarının boyutlarına göre 20 ile 65 lira arasında satışa sunulduğunu sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Ahlat üretimi boynuzdan taraklara rağbet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER