AİBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Külköylüoğlu:

AİBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Külköylüoğlu: "Abantı korumak için yapılan çalışmaların devamlılık kazanması gerekiyor"


BOLU (A.A) - Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Külköylüoğlu, "Abantı korumak için yapılan çalışmaların devamlılık kazanması gerekiyor" dedi.
     Külköylüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır Abant Tabiat Parkının korunması ve yaşatılması gerektiğini, bunun bir görevin yanında hayat felsefesi olması gerektiğini söyledi.
     Abantın ülkenin doğal bir kaynağı olduğunu ve korunması gerektiğini belirten Külköylüoğlu, "Korunmaması durumunda tek tek kaynaklarımızın yok olduğunu görürüz. Bu güzelliklerin azaldığını görmek acı verici. Burada kendimiz için değil bir sonraki nesil için neler yapabiliriz onu düşünmemiz lazım" diye konuştu.
     Abantın doğallığının bozulmamasını isteyen Külköylüoğlu, şunları kaydetti:
     "Geçmişte birtakım yanlış uygulamalar oldu Abantta. Bu çalışmaların bir miktar önüne geçildi. Abantı korumak için yapılan çalışmaların devamlılık kazanması gerekiyor.
     Abant Tabiat Parkında endemik çeşitlili çok fazla. Bu endemik türler arasında Abant Alabalığı da yer almakta. Sadece o balık üzerinde de değil, aslında Abanta ve o bölgeye ait 50-60 tane farklı bitki, mantar ve diğer canlılardan olsun o bölgeye ait türler var. O bölgenin korunması, aynı zamanda o bölgedeki endemik bitkilerin de yaşatılması korunması demek. Siz 50 sene Abantta gitmezseniz farkında bile olmazsınız. Burada durum sizden sonra ne olacağıdır."
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber AİBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Külköylüoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER