AİBÜ Tıp Fakültesinde 6 yeni ünite

AİBÜ Tıp Fakültesinde 6 yeni ünite açıldı -Bolu Valisi Özçimen: Açılan yeni üniteler sayesinde Bolu halkının sağlık hizmeti için başka illere gitmeden, kendi memleketinde kaliteli ve nitelikli sağlık hizmeti alması sağlanacaktır


BOLU (A.A) - Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesinde, 6 yeni ünite düzenlenen törenle hizmete açıldı.
     Düzenlenen törenle yapımı tamamlanan Tüp Bebek, Kemoterapi, Nöroloji, Beyin Cerrahı ve Yoğun Bakım, Çocuk Hastalıkları Yoğun Bakım üniteleri ile personel yemekhanesi ve Taşıyıcı Pnömatik Sistem birimleri hizmete girdi.
     Törende konuşan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, açılan yeni ünitelerle Bolu halkının sağlık hizmetleri için başka şehirlere gitmesine gerek kalmayacağını anlattı.
     AİBÜde birçok hastalığın tanı ve tedavisinin başarıyla yapıldığını belirten Özçimen, Açılışını yapacağımız üniteler hepimize hayırlı olsun. Açılan yeni üniteler sayesinde Bolu halkının sağlık hizmeti için başka illere gitmeden, kendi memleketinde kaliteli ve nitelikli sağlık hizmeti alması sağlanacaktır. Kalite çıtasının daha da yukarılara çıkarılması adına ciddi adımlar atılmış olacaktır dedi.
     Özçimen, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Hastanemizin bu seviyeye gelmesinde emeği geçen herkese, özellikle hayırseverlerimize kalbi şükranlarımı sunuyorum. Açılışını gerçekleştirdiğimiz ünitelerin vatandaşlarımıza şifa vermesi umuduyla hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, bu vesileyle üniversitemizi ve tıp fakültesini ilimize kazandıran saygıdeğer insan İzzet Baysalı rahmet, minnet ve şükranla anıyor hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
    
     -AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Coşkun-
    
     AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun da AİBÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesinin bölgenin en iyi hastanesi olması için çalıştıklarını söyledi.
     Yeni açılan birimlerden Tüp Bebek Ünitesi ve Pnömatik Taşıma Sisteminin önemli olduğunu vurgulayan Coşkun, şunları ifade etti:
     Sağlık Bakanlığından ruhsatlı bölgemizin ilk ve tek Tüp Bebek Ünitesi. Başta Bolu, Düzce, Zonguldak ve Karabük olmak üzere tüm bölge için hizmet verecek ve çocuk sahibi olmak isteyen çiftler bu merkezde çok fazla para harcamadan çocuk sahibi olma imkanına kavuşmuş olacak.
     Söz konusu insan hayatı olduğunda, zaman paha biçilmez bir değer kazanmaktadır. Hizmete açacağımız Pnömatik tüp sistemleri ile laboratuvar örnekleri, ünite kanlar ve hasta dosyaları ihtiyaç duyulan noktalara son derece hızlı şekilde ulaşmış olacak.
     Konuşmaların ardından kurdele kesilerek yeni üniteler hizmete sokuldu.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber AİBÜ Tıp Fakültesinde 6 yeni ünite Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER