Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl

Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Özkul: -Şu ana kadar 6 panik butonu verdik


BURSA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Sunay Özkul, Şu ana kadar 6 panik butonu verdik dedi.
     Özkul, Ankaradan canlı bağlantıyla gerçekleştirilen Bursanın da aralarında bulunduğu bazı illerde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hayata geçirilen Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinin (ŞÖNİM) toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, panik butonlarının Aile Mahkemelerinin kararıyla gerekli kişilere verildiğini belirtti. Özkul, şunları kaydetti:
     Şu ana kadar 6 panik butonu verdik. Mahkemelerden alınmış 900e yakın karar var. Bunların 25 tanesi erkeklere karşı kadınları korumak için alınmış kararlardır. Ayrıca bu merkez, sadece kadınlara değil, şiddet gören herkese kucağını açmış bir yerdir. Şu anda herhangi bir erkeğe verilmiş butonumuz yok. Merkez, psikolojik, sosyolojik ve hukuksal destek de veren bir birimdir.
     Vali Şahabettin Harput ise kadınların her zaman devletin mutlak güvencesi altında olduğunu söyledi.
     ŞÖNİMi açıyor olmanın kendilerine mutluluk ve onur verdiğini ifade eden Harput, 7 gün 24 saat, 26 personelle hizmet verecek bu müessese, bundan sonra herkesin güvencesi olacak. Kimse, kadınları yalnız zannetmesin. Bizimle irtibata geçenlere hem koruma hem cihaz vermek suretiyle maruz kalabilecekleri herhangi şiddet, baskı ve tehdide karşı anında müdahale etme ve koruma adına önemli bir hizmet hayata geçirildi diye konuştu.
    
     Muhabir: Semih Kır / Büşra Nur Özcan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER