Ailesiyle dağlara palamut ekiyor

Ailesiyle dağlara palamut ekiyor -Hasankeyfte yaşayan Ahmet Akdeniz, petrol kaynağı Raman Dağının eteklerini ağaçlandırmak için çocuklarıyla 3 yılda 4 bin palamut ekti -Akdeniz: Amacım eski ve yeni Hasankeyfin etrafındaki


BATMAN (A.A) - Yılmaz Ekinci - Hasankeyf ilçesinde yaşayan Ahmet Akdeniz, petrol kaynağı Raman Dağının eteklerini ağaçlandırmak için çocuklarıyla 3 yılda 4 bin palamut ekti.
     Daha önce çobanlık yaptığı için Çoban Ahmet diye bilinen Hasankeyf Kültür Derneği Başkanı Ahmet Akdeniz, Hasankeyf yakınlarında bulunan ağaçtan yoksun çıplak dağlarda yıllardır tek başına yeşillendirme mücadelesi veriyor.
     Tarihi Hasankeyf ilçesinde yaşayan evli 5 çocuk sahibi Akdeniz, boş zamanlarında, çocuklarını da yanına alarak yeni Hasankeyf yerleşimi yakınlarındaki petrol kaynağı olarak bilinen Raman Dağının eteklerine palamut ekiyor. Sabahın erken saatlerinde kızları Sevi (13) ve Yağmur (11) ile oğlu Bilali (7) yanına alan çoban Ahmet, sırtına yüklediği torbalardaki palamutları dağ eteklerine taşıyor ardından küçük çukurlara tohumları bırakıyor.
     Amacım eski ve yeni Hasankeyfin etrafındaki dağları yeşillendirmek diyen Akdeniz, bir ağacın insanlar için ne kadar önemli olduğu bilinciyle yaklaşık 3 yıldır dağlık araziye 4 bine yakın palamut ektiğini belirtti.
     Yeni Hasankeyfin etrafındaki dağların yıllar sonra yemyeşil olacağını ifade eden Akdeniz, Suyun ve yeşilin olduğu yerde hayat vardır. Bu bilinçle hem çocuklarımıza hem geleceğimize güzel bir Hasankeyf bırakmak için mücadelemizi veriyoruz dedi.
     Her ağacın bir can olduğunu düşünerek palamut ekmeye geldiklerini söyleyen Akdenizin kızları Sevgi ve Yağmur ise Herkesi ağaç dikmeye davet ediyoruz. Çevrenin yeşillendirilmesini istiyoruz. Geleceğimiz kurtarmak için ağaç dikelim diye konuştular.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Ailesiyle dağlara palamut ekiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER