AK Parti Amasya Milletvekili Bostancı:

AK Parti Amasya Milletvekili Bostancı: -Darbe komisyonu Kasım ayı sonunda hazırladığı raporunu sunacak


AMASYA (A.A) - TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesinde 12 Eylül Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Darbe komisyonu Kasım ayı sonunda hazırladığı raporunu sunacak dedi.
     Bostancı, katıldığı bir program sonunda AA muhabirine 12 Eylül 1980 darbesine ilişkin sürdürülen çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
     Söz konusu komisyonun bugüne kadar yaklaşık 40 kişiyi dinlediğini anlatan Bostancı, hem dinlemeler hem de belgeler üzerinde yapılan çalışmaların komisyonda bir kanaat oluşturduğunu söyledi.
     Raporda da bu kanaat muhakkak yerini alacaktır diyen Bostancı, şöyle devam etti:
     Yakın zamanlara kadar Türkiyede darbe düşünmek suç sayılmazdı, adeta kimi çevreler için hak gibi görülürdü. Bunu destekleyen sivil kesimler de mevcuttu. Ama bugün herkes görüyor ve biliyor ki bunların hepsi tam da anayasada yer aldığı gibi anayasayı değiştirmeye teşebbüstür. Zorla halkın iradesine el koymaktır. Bunu yapanlar mutlak surette hem yargıda hem de meclis marifetiyle yapıp ettiklerine ilişkin soruşturmalara uğrayacaklarını biliyorlar. Bu bakımdan bu çok önemli. Darbe komisyonu Kasım ayı sonunda hazırladığı raporunu sunacak. Bunun da herkes için öğretici olacağını, Türkiyenin geleceği bakımından da anlamlı ve önemli bir açıklayıcılıkla yerini alacağını düşünüyorum.
     Bostancı, bundan sonra Türkiyede bir darbe olmasının mümkün olmadığını vurgulayarak, yeni anayasada darbelerin önünü tıkayan düzenlemeler yapılması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber AK Parti Amasya Milletvekili Bostancı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER