AGC 15. Olağan Genel Kurulu başladı

AGC 15. Olağan Genel Kurulu başladı


ANTALYA (A.A) - Antalya Gazeteciler Cemiyetinin 15inci Olağan Genel Kurulu başladı.
     Antalya Kültür Merkezinde cemiyet üyeleri ve adayların katılımıyla düzenlenen genel kurulda, Divan Başkanlığına Cevat Alp, başkan yardımcılığına Erdal Orhan, katip üyeliklere ise Elif Mir Mahmutoğlu ve Umut Özen seçildi. Gündemin okunup oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından faaliyet raporu, yazılı olarak üyelere verildi. Daha sonra faaliyet raporunun okunmaması önergesi kabul edildi.
     Bazı üyelerin söz alarak faaliyet raporuna ilişkin değerlendirmelerde bulunması ve eleştirmesi üzerine denetleme kurulu raporu okundu, ardından oy birliğiyle kabul edildi.
     AGC Başkanı Mevlüt Yeni, yaptığı konuşmada, 6 yıl önce Erdoğan Kahyadan görevi devraldığını hatırlatarak, Kahyanın 16 yıl aralıksız AGCye hizmet ettiğini, kendisinin de yeni bir vizyonla Kahyadan sonra çalıştığını söyledi.
     AGC Başkanlığını bir meslek olarak değil, vakit ayırarak fedakarca yaptığını dile getiren Yeni, Bu konuşma, genel kurulda aday olarak son konuşmam. Hiçbir başkan bugüne kadar böyle bir cesareti, nezaketi göstermemiştir. AGCnin başkan adayı olarak son kez konuşuyorum sizinle. Çünkü nerede başlanıp, nerede bırakıldığını bu camiaya göstermek istiyorum dedi.
     Görev yaptığı 6 yıl boyunca gerçekleştirdiği pek çok proje olduğunu ifade eden Yeni, ancak gazeteciler için konut yapılması ve AGCnin kamu yararına dernekler statüsüne geçmesi gibi gerçekleştiremediği projeler olduğunu da kaydetti.
     Gençleri çok önemsediklerini, dönemlerinde 60a yakın çalışan gazetecinin AGC üyesi olduğunu ifade eden Yeni, kendisi kadar hiç kimsenin gençleri anlayamayacağını bildirdi. Gençler üzerinden oy avcılığı yapmayacağını belirten Yeni, denetleme kurulu raporunda da yer alan üye profiliyle ilgili sorunları gidereceklerini aktardı.
     Kendisinden önce söz alanların eleştirilerine de yanıt veren Yeni, çağdaş bir tüzüğe karşı olmadıklarını, gerekmesi halinde tüzüğü değiştireceklerini ifade etti. Eleştirenlerin tüzüğü iyi okumadığını, tüzüğün 2009 yılındaki genel kurulda değiştiğini ifade eden Yeni, Merkezde yaptığımız tüzük tadilatı ise Dernekler Kanununa aykırı bazı maddelerin düzenlenmesiyle ilgiliydi. Çağdaş, kanuna uygun hale getirmek için Hürses Gazetesine ilan verdik. Bu ilanın üzerine 60a yakın arkadaşımız geldi diye konuştu.
    
     -Başkan adayı Erdoğan Kahya-
    
     Başkan adayı Erdoğan Kahya ise son 3 yıllık çalışmalar içerisinde mevcut yönetimin başarılı uygulamaları da olduğunu belirterek, bu nedenle Mevlüt Yeni ve yönetim kurulunu kutladı.
     Sivil toplum kuruluşlarında görev yapmanın zor bir iş olduğunu kaydeden Kahya, kendisinin her zaman Mevlüt Yeni ve ekibine destek olduğunu anlattı. Kendisine bir ay önce adaylık teklifi geldiğinde önce kabul etmediğini, bu süreçte muhalefetin 2 kez aday değiştirdiğini anlatan Kahya, Son toplantıya davet ettiler. Bu toplantıda adaylık konusu gündeme geldi ve beni ikna ettiler. 1 gün kala aday olmak durumunda kaldım. 16 yıl başkanlık yaptım. Seçim kulislerini iyi bilirim, ama fırsatım kalmadı dedi.
     Genç üyelerin her üye gibi söz sahibi olmak istediğini, sahada çalışırken iyi ortamlar hazırlanmasını istediklerini kaydeden Kahya, şunları söyledi:
     Dövülen gazeteci arkadaşımızın bir kınamayla geçiştirilmesini istemiyorlar. Sadece seçmek değil, seçilmek de istiyorlar. Eğer seçilirsek ilk işimiz tüzüğümüzdeki, şayet varsa, anti demokratik maddeleri 6 ay gibi bir sürede değiştirmek olacak. Meslek itibarımız kaldı mı- Bunun cevabı kocaman bir hayır. Meslek itibarının ayağa kalkması için çalışacağız.
     Cemiyetin hiçbir sivil toplum kuruluşunun, hiçbir siyasi görüşün arka bahçesi olmaması gerektiğini ifade eden Kahya, kendisinin görev yaptığı süre boyunca buna dikkat ettiğini, seçilmesi halinde de bu tutumunu sürdüreceğini kaydetti.
     Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi.
     Seçimde mevcut başkan Mevlüt Yeni ile Erdoğan Kahya başkanlık için yarışıyor.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AGC 15. Olağan Genel Kurulu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER