AK Parti Antalya İl Başkanı Köse:

AK Parti Antalya İl Başkanı Köse: -2B yasası ile devlet ve millet arasında barış sağlandı. Gerçek hak sahiplerinin arazilerinin tapusuna kavuşmasının önü açıldı


ANTALYA (A.A) - AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, 2B yasası ile devlet ve millet arasında barış sağlandı. Gerçek hak sahiplerinin arazilerinin tapusuna kavuşmasının önü açıldı dedi.
     Köse, yaptığı açıklamada 1981 yılı sonu itibariyle orman vasfını kaybetmiş arazilerin hazineye devredilmesinin ardından 30 yıldır yaşanan 2B sorununun kalıcı ve adil bir çözüme kavuşturulduğunu belirtti. Türkiyede 473 bin 419 hektar 2B arazisinin yaklaşık yüzde 10unun Antalyada bulunduğuna dikkati çeken Köse, yıllardır yaşanan 2B sorununu en iyi Antalyalıların hissettiğini vurguladı. AK Partinin iktidara geldiği günden bu yana 2B sorununu çözme kararlılığı içinde olduğunu ifade eden Köse, 2B yasası ile devlet ve millet arasında barış sağlandı. Gerçek hak sahiplerinin arazilerinin tapusuna kavuşmasının önü açıldı dedi.
     İlk dönemde yaptıkları 2B düzenlemesinin Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Anayasa Mahkemesine götürülerek engellenmeye çalışıldığını ileri süren Köse, CHPnin yasayı engelleyemeyince rayiç bedellerin yüksek olduğu iddiaları ile vatandaşa korku saldığını ve kafasını karıştırmaya çalıştığını iddia etti.
     2B arazileri ile ilgili Defterdarlık görevlileri tarafından 2010 yılında başlatılan rayiç bedel tespitlerinin bazı bölgelerde yüksek olduğuna ilişkin şikayetler aldıklarını açıklayan Köse, bu şikayetlerle ilgili Maliye Bakanlığı ile görüştüklerinin ve yeniden tespit yapılmasını istediklerinin altını çizdi. Köse, hak sahiplerinin 28 Şubat tarihine kadar başvuruda bulunarak, peşin ödeme indirimi ve taksitli ödeme kolaylığından yararlanabileceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber AK Parti Antalya İl Başkanı Köse: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER