AK Parti Antalya Milletvekili Enç:

AK Parti Antalya Milletvekili Enç: EXPO 2016, Antalya ve Türkiye için önemli bir kalkınma projesidir


ANTALYA (A.A) - AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, EXPO 2016nın Antalya ve Türkiye için önemli bir kalkınma projesi olduğunu belirtti.
     TBMM Genel Kurulunda görüşülen EXPO 2016 yasa tasarısı kabul edilerek yasalaştı.
     Genel Kurulda AK Parti Grubu adına konuşan Enç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
     Dünyada futbol kupaları ve olimpiyatlardan sonra en büyük organizasyonlarından biri olarak kabul edilen EXPOlardan Dünya Botanik EXPOsu 2016 yılında EXPO 2016 Aantalya adıyla Türkiyede düzenlenecek. Türkiye tarihinde ilk kez bir EXPO organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Bundan dolayı son derece mutlu ve gururluyum. Dünyada yapılan EXPO organizasyonlarına baktığımızda, düzenlendikleri kentlerin kimliğine itibar kazandırdıklarını görüyoruz. EXPO 2016 Antalya gerçekleştiğinde de dünya kenti olma hedefimiz gerçekleşecek, Antalyamız küresel turizmin, küresel ticaretin, küresel ekonominin de merkezi olacaktır. Ayrıca EXPO 2016, bütün bir coğrafyada farklı kültürlerin buluşmasıyla medeniyetler arası diyaloğu da güçlendirecektir.
     EXPOnun kent kimliği ve kent yaşamı için önemli bir dönüm noktası olacağını bildiren Enç, şöyle devam etti:
     EXPO yapıları kente önemli bir kimlik de kazandırmaktadır. Bunlardan en önemlisi ve en bilineni Eyfel Kulesidir. EXPO 2016 Antalya, kent kimliği ve kent yaşamı için önemli bir dönüm noktası olacaktır. Geleceğin ve masumiyetin temsilcisi çocukların, tabiat ile ilişkilerinin güçlenmesi açısından EXPO 2016 Antalyayı nadide güzelliği de içinde barındıran Çiçek ve Çocuk teması ile gerçekleştireceğiz.
     EXPOyu 5 milyon turistin ziyaret etmesini, bunun 2 milyonunun sadece EXPO amacıyla Türkiyeye gelmesini bekliyoruz. EXPOyu 3 milyon yerli turistin ziyaret etmesini hedeflemekteyiz. Bunun yanında, 6 aylık süreçte yaklaşık 20 bin sosyal kültüreI etkinlik yapılacak. EXPO sonrası için Antalya önemli bir çekim ve ziyaret merkezi kazanmış olacağından katkısı yıllarca devam edecektir. Bu da Antalyanın kazanımıdır. EXPO 2016, Antalya ve Türkiye için önemli bir kalkınma projesidir.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Antalya Milletvekili Enç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER