AK Parti Bartın Milletvekili Tunç:

AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: -TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair torba teklifi kabul edildi


BARTIN (A.A) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair torba teklifi kabul edildi dedi.
     Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, teklife göre, Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilen serbest öğretmen kadrolarında boş bulunan 40 bin kadroya yıl içinde atama yapılabileceğini belirtti.
     Verilen önergelerin kabul edilmesiyle sosyal güvenlik kuruluşlarından aylık alanların hane içindeki kişi başına düşen gelirin, asgari ücretin üçte birinden az olması durumunda yardım alabileceklerini, afetlerden zarar görenlerle şehit yakınları ve gazilerin de bu yardımlardan yararlanabileceğini anlatan Tunç, şunları kaydetti:
     2012 yılında yükseköğretime giriş ve yerleştirmede adayların merkezi sınavlardan almış olduğu puanlara ilave edilecek ortaöğretim başarı puanları, YÖK Genel Kurulunun aldığı karar uyarınca belirlenen usul ve esaslara göre hesaplanacak. İşsizlik Sigortası Fonu gelirlerinden yapılan vergi kesintileri için dava açılamayacak. Sürücü belgesi alacaklarda, 8 yıllık temel eğitimi bitirme şartı yerine, en az ilkokul düzeyinde eğitim alma şartı aranacak. Seçimlerle ilgili dava açma süresi olarak öngörülen 2 yıllık süre, 6 ay olarak değiştirilecek.
    
     Muhabir: Selim Bostancı/Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER