AK Parti Bartın Milletvekili Tunç:

AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: -Kurucaşile yolunda inşa ettiğimiz tüneller, ülkemizin 10 yılda nereden nereye geldiğinin bir göstergesidir


BARTIN (A.A) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Sadece Kurucaşile yolunda Bolu Dağı tünelinin 4 katı uzunluğunda inşa ettiğimiz tünellerle, ülkemizin 10 yılda nereden nereye geldiğinin bir göstergesidir dedi.
     Tunç, Amasra-Kurucaşile yolu incelemeleri sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 54 kilometre uzunluğundaki Bartın-Kurucaşile yolunun Çakraz bölgesine kadar olan 25 kilometrelik bölümünün duble yol olarak tamamlandığını söyledi.
     Çakraz-Kurucaşile arasındaki yolun 11 kilometrelik bölümün 4 tünelle geçileceğini ve 968 metre uzunluğundaki birinci tünelde sona yaklaşıldığını ifade eden Tunç, şöyle konuştu:
     2 bin 600 metre uzunluğundaki ikinci tünel, iki taraftan açılmaya devam ediliyor. 2 bin 400 metre uzunluğundaki üçüncü tünelin de kazısına başlandı. Dördüncü ve 4 bin 600 metrelik en uzun tünel inşaatı ile ilgili hazırlık çalışmaları da sürüyor. Geçmişte 12 hükümet 16 bakan eskiten ve yüzde 40 seviyesinde bırakılan 3 kilometre uzunluğundaki Bolu Dağı tüneli iktidarımız tarafından tamamlanmıştı. Sadece Kurucaşile yolunda Bolu dağı tünelinin 4 katı uzunluğunda inşa ettiğimiz tüneller, ülkemizin 10 yılda nereden nereye geldiğinin bir göstergesidir. Kurucaşile ilçemize ulaşmak için dağları deliyoruz. Bu büyük yatırımları memleketimize kazandıran başta sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğana ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırıma tüm Bartınlılar ve Kurucaşileliler adına teşekkür ediyorum
     Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, AK Parti Kurucaşile İlçe Başkanı Murat Erfındık, Amasra İlçe Başkanı Bekir Karabacak, İl Genel Meclisi Üyeleri Uğur Timur ve Ayhan Özçelik ile bazı teşkilat mensuplarının da yer aldığı inceleme sırasında müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Tunç, şantiyede çalışan mühendis, teknik eleman ve işçilere kolaylıklar diledi.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER