AK Parti Bayat İlçe Danışma Meclisi

AK Parti Bayat İlçe Danışma Meclisi toplantısı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - AK Parti Bayat İlçe Danışma Meclisi toplantısı gerçekleştirildi.
     AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, burada yaptığı konuşmada, teşkilat mensuplarının gayretleriyle 3 dönemdir iktidarda olan AK Partinin dünyanın neresinde zor durumda olan varsa onları yardım ettiğini belirterek, bunun bir devletin oluşmasını temin ettiğini kaydetti.
     Bir süre önce Belçikadan, Afyonkarahisarın Emirdağ ilçesine getirilerek toprağa verilen cenazelerin aileye teslimi adına gayret gösterildiğini ifade eden Ürün, şöyle konuştu:
     Geçtiğimiz günlerde genel merkezimizin görevlendirmesiyle Belçikadaki vatandaşlarımızla bir araya geldim. Orada sonu ölümle biten bir olay yaşandı. Sonuçta aile cenazeleri almak için Belçika makamlarına başvurdu. Ancak oradaki savcı, cenazelerin Türkiyeye getirilmesine izin vermedi. Hukuksuz bir uygulama olan bu konunun çözülmesi için Türk hükümeti gerekli taahhüdü de verdi. Belçika Mahkemesinin ihtiyacı olursa cenazelerin Belçikalı görevliler tarafından mezarlardan çıkarılarak otopsi yapılmasına izin verildi ama buna rağmen savcı hayır dedi.
     Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin çabaları ile 2 sene süren bu sıkıntı çözüldü. 2 yıldır zorla tutulan bu cenazelerin aileye teslim edilmesi için yüksek miktarda para istendi. Bu sıkıntı da hükümetimiz tarafından en kısa sürede çözüldü ve cenazeler Emirdağa getirilerek toprağa verildi. Bu devletimizin gücünü göstermektedir. Kudretli devlet ihtiyacın olduğu anda ortaya çıkar. Teşkilatımız bu kadar gayretli bir biçimde çalışıp AK Partiyi güçlü bir biçimde iktidara getirmeseydi bunlar olmazdı.
     Toplantıya, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri Ali Özen, Nurullah Gündoğan, İlçe Başkanı Mehmet Ali Amasyalı, Belediye Başkanı Abdullah Ertekin, İlçe Kadın Kolları Başkanı Bahar Özaktan, Gençlik Kolları Başkanı Halil İbrahim Bodur ile partililer katıldı.
    
     Muhabir: Burak Aydın / Canan Tükelay
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber AK Parti Bayat İlçe Danışma Meclisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER