AK Parti Bayraklı İlçe Danışma Meclisi

AK Parti Bayraklı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı -Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: -"(Çözüm süreci) Biz diyoruz ki 76 milyonu bir ve kardeş yapalım" -"İzmir Büyükşehir Belediyesine de büyük destek veriyoruz ama maalesef at, bini


İZMİR (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çözüm sürecine ilişkin, "Biz diyoruz ki 76 milyonu bir ve kardeş yapalım" dedi.
     Eroğlu, Seyirtepede bir tesiste düzenlenen AK Parti Bayraklı İlçe Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, 10 yılı aşan AK Parti iktidarı döneminde Türkiyenin nereden nereye geldiğini anlatmanın çok zor olduğunu ve bu süreçte çok büyük hizmet, yatırım ve yeniliklere imza atıldığını söyledi.
     Türkiyenin bu günlere, IMFye milyarlarca dolar borçlu, parasında 6 sıfır bulunan, pasaportunun yurt dışında itibar görmediği dönemlerden geldiğinin unutulmaması gerektiğini belirten Eroğlu, şimdi asıl hedefin, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek olduğunu ifade etti.
     Eroğlu, bu hedefe giderken çözmeleri gereken en önemli sorunun terör olduğuna dikkati çekerek, bunu yapmak için harekete geçtiklerini dile getirdi.
     Terörün son 30 yıldır Türkiyeye büyük zararlar verdiğini ve anaların gözyaşının yürekleri dağladığını kaydeden Eroğlu, şöyle devam etti:
     "Terör meselesini de kökünden çözeceğiz ama bunu çözmek istemeyenler de var. Biz diyoruz ki 76 milyonu bir ve kardeş yapalım. Tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet diyoruz. Dolayısıyla inşallah bu şanlı bayrağımızı ilelebet bütün ülkemizde, 778 bin kilometrekare, bu topraklarda ilelebet dalgalandıracağız. Bu minarelerden ezanlar, bu topraklarda ilelebet okunacak. Maksadımız bu. Niyet halisse akıbet de hayır olacaktır."
     Eroğlu, muhalefetin süreçle ilgili, "Ne taviz verdiniz-", "Ne pazarlık yaptınız-" şeklinde suçlamalarda bulunduğunu hatırlattı.
     Hiçbir pazarlık ya da taviz olmadığını anlatan Eroğlu, "Bu mesele en güzel şekilde çözülecek ve bundan da ülkemiz kazanacak, herkes kazanacak" değerlendirmesinde bulundu.
    
     -"Hazineden bir kuruşluk destek alamadık"-
    
     Eroğlu, Hükümet olarak İzmire büyük önem verdiklerini, bunu da 10 yılda gerçekleştirdikleri yatırımlarla ortaya koyduklarını söyledi.
     İzmirin su ihtiyacının, Gördes Barajı yapılarak giderildiğini, İzmir-Ankara yüksek hızlı tren hattı ile İzmir-İstanbul otoyol projelerinin yapımına başlandığını dile getiren Eroğlu, son 10 yılda burada, tarihinde merkezi hükümet tarafından hiç yapılmadığı kadar yatırım gerçekleştirildiğini ancak Büyükşehir Belediyesi idarecilerinin, "Merkezi hükümet bize destek vermiyor" diye propaganda yaptığını belirtti.
     Bunun kesinlikle doğru olmadığını ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde destek alamadıklarını anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:
     "Başbakanımız, büyükşehir belediye başkanıyken ben de İSKİ genel müdürüydüm. O zaman Hazineden bir kuruşluk destek alamadık. Bütün barajları, isale hatlarını, arıtma tesislerini, çöp bertaraf tesislerini kendi imkanlarımızla yaptık ama şu anda (İzmir) Büyükşehir Belediyesi kredi istiyor, kredi veriyoruz, çevre yolu istiyor, yol yapıyoruz, raylı ulaşımı bitiremiyor, hemen Başbakanımız talimat veriyor, Devlet Demiryolları devreye giriyor. İnanın İzmir Büyükşehir Belediyesine verdiğimiz desteği burada tarif etmek mümkün değil. Hatta geçenlerde bir ihalede keşif artışı için Bakanlar Kurulu kararı gerekiyordu, bunu dahi hemen çıkardık. İzmir Büyükşehir Belediyesine de büyük destek veriyoruz ama maalesef at, binicisine göre kişner. Dolayısıyla vermeyince Mabut, neylesin Mahmut."
    
     Muhabir: Ufuk Kırabalı / Emre Umurbilir
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber AK Parti Bayraklı İlçe Danışma Meclisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER