AK Parti Bölge Toplantıları

AK Parti Bölge Toplantıları -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop: -AK Parti, sadece Türkiyede değil dünyada hiçbir partiye nasip olmayan bir güce, desteğe sahip olmuştur


KONYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti, sadece Türkiyede değil dünyada hiçbir partiye nasip olmayan bir güce, desteğe sahip olmuştur dedi.
     Şentop, Konya Dedeman Otelde, Konya-Karaman il ve ilçe teşkilatlarının katılımıyla 2014teki yerel seçimlere yönelik Seçim İşleri Başkanlığı 2. Bölge Toplantısında, kendilerinin sadece milletin oyuna değil, zihnine ve kalbine de talip olduklarını söyledi.
     Bunun için seçim çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini anlatan Şentop, AK Parti, sadece Türkiyede değil dünyada hiçbir partiye nasip olmayan bir güce, desteğe sahip olmuştur diye konuştu.
     Anayasa tartışmalarının gündemi hareketlendireceğini tahmin ettiğini dile getiren Şentop, şunları kaydetti:
     Kılıçdaroğlunun bir açıklaması var. Diyor ki Biz Anayasanın başlangıç kısmına milletimize sivil direnme hakkı verecek bir ifade, hüküm koyacağız. Bunu duyar duymaz 27 Mayıs Anayasasının başlangıç kısmını hatırladım. Şöyle başlıyordu; Milletimizin tabi olarak sahip olduğu direnme hakkını, onun adına kullanan Türk Silahlı Kuvvetleri yönetime el koymuş, Anayasayı yapmış falan... Ya kendisi bunu bilmiyor veya gerçekten de telkin edenlerin böyle bir niyeti var. Buradaki mesele şu, millete direnme hakkını verdiniz, halk bunu nasıl kullanacak- Ayaklanma yaparak mı, hayır. Nasıl- Aynen 27 Mayısta olduğu gibi birileri millet adına kalkacak, Anayasada da yetki var, bize güç veren bir hüküm var, biz millet adına direnme hakkını kullanıyoruz. 27 Mayısta Türk Silahlı Kuvvetlerindeki çetenin, 27 Mayısçıların yaptığı gibi.
    
     -MHP Genel Başkanı Bahçelinin sözleri-
    
     MHP Genel Başkanı Bahçelinin Çözüm Süreci ile ilgili yaklaşımını da eleştiren Şentop, son çözüm süreci ile ilgili Milliyetçi Hareket Partisinin birçok alanda istismarı olduğunu iddia etti.
     Şentop, şöyle konuştu:
     Hatırlarsınız çözüm sürecinin yeni başladığı sıralarda Bahçeli demişti ki AK Parti yüzde 34 ile iktidara geldi. Sonra çözüm süreci, demokratikleşme süreci benzeri adımlar attı, oy oranı yüzde 47ye çıktı. AK Parti demokratikleşme, insan hakları gibi bir takım çalışmalar yaptı, ardından oyu yüzde 50ye çıktı. Şimdi çözüm süreci adında bir takım adımlar atmaya çalışıyor. Eğer onda da muvaffak olursa, oy oranı yüzde 70e çıkacak. Bunu bir tehlike olarak, yanlış olarak anlatıyor. Aslında Bahçelinin ifadelerini doğru okursanız diyor ki AK Parti bir şeyler yapıyor. Yanlış, Türkiyenin aleyhine, kötü işler yapıyor. Bölünmek için adım atıyor ancak oyu artıyor. Bu aslında AK Partiyi eleştirmek midir, millete hakaret etmek midir- Millet de eğer senin gibi AK Partinin yanlış işler yaptığını, kötü adımlar attığını düşünüyor olsa oyunu azaltırdı. AK Partinin oyunu yükseltti, azaltmadı. Demek ki millet seninle aynı fikirde değil. Bahçelinin Türkiyeyi yanlış bakarak doğru okuduğu bir tablo bu.
     Şentop, her seçimin kendine göre bir önemi olduğunu, bu seçimlerin daha farklı bir önem taşıdığını vurgulayarak, bölge ve dünyanın tarihi bir süreçten geçtiğini söyledi.
     Bu dönemde Türkiyenin de mecburen değişim süreci içine girdiğini ifade eden Şentop, Bugün dünya tek bir şehir, tek bir köy haline geldi. Tabi böyle bir dünya ekonomik yapıları bozmaya, sarsmaya başlıyor. Bu değişim sadece ekonomik yapıları değil sosyal yapıları da sarsıyor. Siyasi yapıları da sarsacak. Böyle bir süreçte önümüzdeki seçimlerden başarıyla çıkmamız, istikrar için, ülkemiz ve milletimiz için çok önemli diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu / Murat Aslan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Bölge Toplantıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER