AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun:

AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun: 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Boluya 56 milyon 745 bin 750 TL kredi tahsis edildi


BOLU (A.A) - AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Boluya 56 milyon 745 bin 750 TL kredi tahsis edildiğini belirtti.
     Ercoşkun yaptığı yazılı açıklamada, Bolunun marka bir şehir olabilmesi için bakanlık düzeyinde yoğun bir çalışma yürüttüklerini dile getirerek, 2012 yılında Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından çevre kirliliğinin giderilmesi amacıyla yapılan yatırımlar hakkında da bilgi verdi.
     Bolunun bir doğa harikası olduğunu vurgulayan Ercoşkun, 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Boluya 56 milyon 745 bin 750 TL kredi tahsis edildi. Bir doğa harikası olan ilimizin temiz bir çevreye sahip olması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından Bolu Belediyesine çevre kirliliğinin giderilmesi ve çöp toplama aracı temimi için 280 bin 533 TL, İl Özel İdaresi ve Dörtdivan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine çöp toplama aracı için ayrı ayrı 105 bin 533 TL kaynak aktarılmıştır. Ayrıca il genelinde 3 adet atık su arıtma tesisi, 1 adet lisanslı ambalaj atığı toplama ayırma tesisi ve geri dönüşüm tesisi ile 1 adet katı atık bertaraf tesisi ve geri dönüşüm tesisi ile 1 adet katı atık bertaraf tesisi vasıtasıyla hizmet yürütülmektedir ifadelerini kullandı.
     Çevre Etki değerlendirmesi (ÇED) raporlarına da değinen Ercoşkun, açıklamasında şunları kaydetti:
     2012 yılında Boluda 26 adet firmaya çevre izin ve lisansı düzenlenmiş, 30 adet ÇED olumlu ve 373 adet ÇED Gerekli Değildir kararı vermiştir. Ayrıca 38 adet tesise geçici faaliyet belgesi, faaliyet belgesi, 28 kişiye Çevre Görevlisi Belgesi 2 firmaya da Çevre Danışmanlık Yeterlilik Belgesi düzenlenmiştir. Ayrıca ilimizde 1 adet Hava Kalite Ölçüm İstasyonu ile hava kalitesi izlenmektedir. İlde 40 bin adet Egzoz Emisyon Pulu düzenlenmiştir
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER