AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun:

AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun: -Kadın haklarında en ileri standartları yakalamak için 10 yıldır büyük bir çaba içindeyiz


BOLU (A.A) - AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Kadın haklarında en ileri standartları yakalamak için 10 yıldır büyük bir çaba içindeyiz dedi.
     Ercoşkun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türk milletinin kadınları baş tacı eden, Allahın kıymetli emaneti olarak gören, Peygamber Hz. Muhammedin Cennet anaların ayağı altındadır sözüne inanan bir medeniyetin mensupları olduğunu söyledi.
     Kadınların hayatın her alanında, sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil etiğini vurgulayan Ercoşkun, kadınların huzurlu ve sağlıklı toplumun temel taşları olduğunu ifade etti.
     Türkiyenin kurtuluş mücadelesinde ve cumhuriyetin kuruluşunda Anadolu kadınının oynadığı rolün halen hafızalardan silinmediğini anlatan Ercoşkun, şöyle konuştu:
     Kadınlarımız, cumhuriyetimizin kurulmasıyla yaşamın her alanında daha çok yer almaya başlamış, çağdaş haklar ve özgürlüklerle ülkemizin gelişmiş medeniyetler seviyesine çıkarılmasında büyük rol oynamıştır. Ülkemizde kadının insan hakları ve eşitliğe bakış açısı ile hukuk, eğitim, sağlık, istihdam, sosyal yardım alanlarında belirlenen ve uygulanan politikalar, kadınların daha da güçlenmesine katkı sağlamaktadır.
     Kadın haklarında en ileri standartları yakalamak için 10 yıldır büyük bir çaba içindeyiz. Siyasal, sosyal ve demokratik reformlarla önemli mesafeler katettik. Eğitimde ve sağlıkta uyguladığımız sosyal politikalarla kadınların hayatını her alanda kolaylaştırıyoruz. Kadınlarımızın fedakarlıklarının farkında olarak, kadınların yaşam standartlarını yükseltmek ve kadın haklarını daha da iyileştirmek için hükümetimizin çalışmaları devam etmektedir.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER