AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik:

AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik: -Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır


BURDUR (A.A) - AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, kitapların olmadığı bir dünyanın düşünülemeyeceğini, eğitimin, bilimin ve sanatın temelinin kitaba dayandığını bildirdi.
     Özçelik, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, kitapların kütüphanelerde korunduğunu, araştırmacıların, öğrencilerin ve tüm insanların hizmetine sunulduğunu hatırlattı.
     Dünyada söz sahibi olabilmenin, eğitim düzeyinin yükseltilmesi ve bireylerin kendilerini yetiştirmelerine bağlı olduğunu vurgulayan Özçelik, mesajında, Ekonomik yönden büyümenin, demokrasiyi tüm unsurlarıyla benimsemenin ve çalışkan bir toplum olmanın, milletlerin kendi kültürünü ve insanlık tarihini doğru yorumlama yeteneğiyle yakından ilişkisi vardır ifadelerini kullandı.
     Kitapların bilime giden yol olduğunu, çağın buluşlarının kitap, dergi, gazete gibi yayın organlarından izlendiğini bildiren Özçelik, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Kitaplar sevgili dostlarımızdır. İçinde bulunduğumuz çağ, bilgi çağıdır. İnanılmaz bir hızla gelişen teknoloji ile bilgi kaynakları çoğalmış ama hiçbiri kitabın yerini tutamamıştır. Her geçen yıl kitap üretimi artmaktadır. Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. Kütüphanelerin halkımıza yararlı olması ve insanların kaynak arayışında doğru yönlendirilmesi açısından kütüphanecilik eğitiminin önemi büyüktür. Eğitimli kişilerce hayata geçirilecek etkinliklerin, milletimizin okuma alışkanlığının arttırılmasında da yararlı olacağına inanıyorum.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER