AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Advan:

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Advan: Geçmişte bölgede uygulanan ayrımcılığı, çalışmalarımızla halka unutturacağız


DİYARBAKIR (A.A) - AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, Geçmişte bölgede uygulanan ayrımcılığı, çalışmalarımızla halka unutturacağız dedi.
     AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığında avukatlara yönelik Demokratikleşme Komisyonu toplantısı yapıldı.
     Advan, toplantıda yaptığı konuşmada, 12 Eylül 1980 Askeri Darbesinden sonra Diyarbakır 5 Nolu Cezaevinde yapılan işkenceleri hiçbir zaman tasvip etmediklerini söyledi.
     1924 Anayasasından sonra bölge insanının inkar edildiğini ve asimilasyona tabi tutulduğunu savunan Advan, şunları söyledi:
     12 Eylül Askeri Darbesinden sonraki işkencelerin teşhir edilmesi adına, Esat Oktay Yıldıray gibi isimlerin cezaevinde bile olsalar sembolik olarak yargılanmalarını istiyoruz. 14 Ağustos 2001de AK Partinin kuruluşundan sonra bu takvim değişti. İnkar ve asimilasyon reddedildi. 3 Kasım 2002den bu yana AK Parti hükümeti demokratikleşme yönünde çok önemli adımlar attı. Bu adımlar devam edecek. Bölgesel ayrımcılığın ortadan kalkması devlet eliyle yapıldı. İnsan haklarında ihlallerin ortadan kalkması için ciddi çalışmalar yaptık. Çalışmalarımıza devam edeceğiz.
     AK Partinin, işkence ve köy boşaltma gibi uygulamalara son verdiğini dile getiren Advan, şöyle konuştu:
     AK Parti hükümeti işkenceye sıfır toleransla yola çıktı. 12 Eylül 2010 tarihinde demokratikleşme adımının kapılarını açabilecek, anayasa değişikliğiyle yargının üstündeki vesayet ortadan kaldırıldı. Bu her zaman arkasında durmamız gereken bir tutum. Yargı bağımsız bir şekilde hareket etmeli, kararlar olabildiğince hukuka sadık kalınarak verilmelidir. Önümüzdeki sorunları el birliğiyle çalışarak aşacağız. Geçmişte bölgede uygulanan ayrımcılığı, çalışmalarımızla halka unutturacağız.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Advan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER