AK Parti Düzce Milletvekili Çakır:

AK Parti Düzce Milletvekili Çakır: AK Parti döneminde fındık, hiçbir zaman 3 doların altına düşmedi, bu sene de inşallah 3 doların altına düşmez


DÜZCE (A.A) - AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, fındık fiyatının AK Parti döneminde hiçbir zaman 3 doların altına düşmediğini belirterek, Bu sene de inşallah 3 doların altına düşmez dedi.
     Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, fındığın hasat dönemine çok az bir zaman kaldığını hatırlatarak, fındık fiyatlarının hala belirsizliğini koruduğunu söyledi.
     Fındık fiyatının AK Parti döneminde hiçbir zaman 3 doların altına düşmediğini vurgulayan Çakır, Bu sene de inşallah 3 doların altına düşmez. Düşme durumu olursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımızın, Bu konuda herşeyimiz hazır, gerekirse müdahale ederiz şeklinde talimatı var dedi.
     Fındık destekleme alımlarının 3 yıl uzatılması konusunda ilgili bakanlıkların büyük uğraş verdiğini anlatan Çakır, Büyük bir ihtimalle 3 yıl daha destekleme alımı devam edecek. Devam etmesi halinde fındık piyasası tamamen yerine oturacaktır ifadelerini kullandı.
     Çakır, fındık üreticilerinin fındıklarını ellerinde bekletmeleri gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Biz vatandaşlarımızdan ihtiyacı kadar fındığı peşin paraya satmasını istiyoruz. O bir şeye etki etmez. Ama bir ton fındık hiçbir şekilde emanete verilmemelidir. Üreticilerimiz ekim ayına kadar ellerinde tutsunlar. Ben iddia ediyorum ki 5 lirayı bile aşacaktır. 1.20 kuruş da devlet verecek.
     Bu sene sertifikalı depolama sistemini gerçekleştiremedik. Çünkü depoları boşaltamadık. TMOnun elinde 70 bin ton fındık var. İlk önce onu bitirecekler. Daha sonra inşallah sertifikalı depolama sistemine geçeceğiz.
    
     Muhabir: İbrahim Tezel / Onur Orhan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber AK Parti Düzce Milletvekili Çakır: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER