AK Parti Düzce milletvekillerinden DTSOya ziyaret

AK Parti Düzce milletvekillerinden DTSOya ziyaret


DÜZCE (A.A) - AK Parti Düzce milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (DTSO) Metin Büyükü ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Korkmaz, 12 Kasım Düzce depremiyle yerle bir olan kentin çarpık yapılaşma sonucu çirkin görünüme kavuştuğunu anlattı.
     Bu nedenle müteahhitlerin önünün açılması gerektiğini vurgulayan Korkmaz, Yaşanan felakette Düzcedeki yıkımların nedenleri arasında toprağın yetersiz olması alt sıralarda yer aldı. Daha önemli sorunlar ise yanlış proje, yanlış imalat ve yanlış malzeme kullanımı olarak gösterildi. 3 katlı binalara izin vererek bu sorunları aşamayız. Kat sorununu bir an evvel çözüme kavuşturulmalıyız diye konuştu.
     Çakır ise gelecek yıllarda İstanbul ve Kocaelinin su ihtiyacının 3te 1inin Düzceden karşılanacağını anımsatarak, çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı.
     Düzcenin Türkiyenin birinci sınıf tarım arazisinin yüzde 3üne sahip olduğunu belirten Çakır, şunları söyledi:
     Planlamalarınızı bunun üzerine yapmazsanız ileride önemli sorunlar yaşanacaktır. Turizm konusunda Düzcenin en önemli noktalarından biri de Akçakocadır. Bu alanda ciddi planlamalar yapılırsa Akçakoca turizm alanında büyük yol kat edecektir. Kentin toprakları tarım arazisi olarak çok kıymetli. İSKİ havzasında olduğu için yatırımların çekilmesi biraz sıkıntılı. Ama Akçakoca bu havza içerisinde değil. Akçakocaya bu yatırımlar çekilebilir.
     DTSO Başkanı Büyük de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, milletvekilleriyle ortak çalışma yürüteceklerini söyledi.
     Hükümetin son günlerde aldığı kararlara destek verdiklerini anlatan Büyük, Düzce, yeni Teşvik Yasasında 4. bölgededir. Hep beraber el ele verip daha iyi yerlere gideceğiz. İşbirliğimizin daha önce olduğu gibi bundan sonra da devamını diliyorum şeklinde konuştu.
     Ziyaret görüş alışverişinin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Onur Orhan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber AK Parti Düzce milletvekillerinden DTSOya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER