AK Parti Gaziantep Milletvekili Bakbak:

AK Parti Gaziantep Milletvekili Bakbak: -Ülkemiz yakın geçmişe kadar kültür ve turizm konusunda hiç bu kadar mesafe katetmemişti


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Türkiyenin yakın geçmişe kadar kültür ve turizm konusunda hiç bu kadar mesafe katetmediğini belirtti.
     Bakbakın makamından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakbak, TBMM Genel Kurulunda, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2013 Yılı Bütçesi üzerinde AK Parti Grubu adına konuşma yaptı.
     Türkiyenin sahip olduğu konum, doğal güzellikleri, ev sahipliği yaptığı uygarlıkların kültür hazineleriyle, dünyada kültür ve turizm zenginliği bakımında sayılı ülkeler arasında yer aldığını ifade eden Bakbak, bunun bilinciyle 10 yıllık AK Parti iktidarında önemli kültür ve turizm hamleleri gerçekleştirdiklerini belirtti.
     Ülkemiz yakın geçmişe kadar kültür, turizm konusunda hiç bu kadar mesafe kat etmemişti görüşlerini aktaran Bakbak, şunları kaydetti:
     Bugün, ilk defa, makro düzeyde, uzun ve orta vadeli hedeflere sahip, entegre bir ulusal kültür ve turizm politikasına, bizim iktidarımız zamanında ulaşılabilmiştir. Bakanlığımızın çalışmalarıyla turizm algımız son 10 yılda deniz, güneş, kum üçgeninden çıkmış, bunun yanı sıra ülkemizin, kültürden sağlığa, gastronomiden kongre turizmine kadar birçok alanda sahip olduğu zenginliği ve çeşitliliği, doğru tanıtım araçlarıyla en güzel şekilde kullanılarak, kapsamlı bir turizm politikası haline getirilmiştir.
     Turizm istatistiklerine de değinen Bakbak, Türkiyenin 2002de 13,2 milyon kişi ile dünyada 17. sıradayken, 2011 yılında 31,5 milyon kişi ile, gelen turist sayısı bakımından 6. sırada, turizm gelirleri bakımından ise 23 milyar dolar ile dünyada 9. sırada olduğunu aktardı.
     Türkiye genelinde kültürel ve turizm anlamında yapılan çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakbak, şehirlerin kültürel kimliklerini geliştirerek, turizme kazandırdıklarını ifade etti.
     Şehirlerin yeni yüzleriyle yaşanabilir marka şehirler haline geldiğini bildiren Bakbak, UNESCOnun 2012 Dünya Kültür Mirası Aday Listesine giren Zeugma, 2012 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülüne layık görüldü. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın, Dünya Seyahat Ödüllerinde, Avrupanın En İyi Turizm Kuruluşu ödülüne layık görüldü. Bunlar gurur verici gelişmeler ifadelerini kullandı.
     AK Parti iktidarı olarak ortak akılla, gönül birliğiyle hareket ederek Türkiyeyi 10 yılda güzel bir noktaya taşıdıklarını ifade eden Bakbak, Türkiyenin ekonomik, demokratik ve siyasi anlamda, yaptığı reformlarla, uyguladığı politikalarla, güçlü duruşuyla, kalkınma ve çağdaşlaşma düzeyiyle komşu ülkelere model gösterilen bir ülke olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber AK Parti Gaziantep Milletvekili Bakbak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER