AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan,

AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan, Oğuzelinde bulunan tarihi camiyi onaracak


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Oğuzeline bağlı Yakacık köyünde bulunan tarihi camiyi onaracağını bildirdi.
     Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, tarihi caminin Memluklü ve Osmanlı dönemlerinde ibadete açık olduğunu, daha sonra ibadete kapatılarak üç kuşaktan bu yana bir aile tarafından ev ve ahır olarak kullanıldığını belirtti.
     Camiyi onarmak için aileyi bulunduğu yerden çıkardıklarını ve mağdur edilmemeleri için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
     Geçen yıllarda Yakacık köyünde yaptığımız incelemeler sırasında Memluklü döneminden kaldığı ifade edilen bu caminin minaresini gördüm. Minareyi incelerken yıpranarak günümüze geldiğini, bir vatandaşımızın burayı ev olarak kullandığını ve caminin bir bölümünde de inek beslediğini gördüm. Vatandaşımızla yaptığımız görüşmenin ardından caminin iç bölümünü yani ahır olarak kullanılan son cemaat mahalli ve mahfil bölümünü boşaltmasını sağladık. Kendisine yeni bir ev ve ahır yaptırması için gerekli yardımı yapacağımız sözünü verdik ve vatandaşımız burayı boşaltarak ev inşaatına başladı.
     Kültür Bakanlığı ve Vakıflar Bölge Müdürlüğüyle görüşerek gerek caminin, gerekse tarihi minarenin aslına uygun olarak restore edilmesi için gerekli temasları kurduklarını dile getiren Erdoğan, konuyla ilgili röleve restorasyon çalışmaları için, ilgili Bakanlığın ön çalışmalara başladığını bildirdi.
     Anadolunun dört bir yanında bulunan ata yadigarı yapıları korumak ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, tarihi caminin aslına restore edilmesi için ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti.
     Erdoğan, tarihi caminin önümüzdeki dönem içerisinde Kültür Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ettirilerek yeniden hizmete sokulacağını bildirdi.
     Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin de Erdoğana gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etti.
     Tarih fışkıran Anadolu topraklarındaki tarihi yapıların, gelecek nesillere aktarılması için, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğinin altını çizen Öztekin, tarihi caminin restorasyonu için ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER