AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan:

AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan: -MBTGnin başarısı ülke tarımını güçlendirecektir


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubunun (MBTG) başarısının ülke tarımını güçlendirdiğini bildirdi.
     Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliğinden (GAİB) yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, grubun çalışmaları hakkında GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaerden bilgi aldı.
     Erdoğan, ziyarette, Anadolunun bereketli topraklarında üretilen tarımsal ürünlerin global piyasalarda hak ettiği değere ulaşmasında ürün ve ülke bilinirliğinin önemine dikkati çekti.
     2023 hedefleri içerisinde gıda ürünlerinin ihracat payının büyüklüğünün göz önüne alındığında bu ürünler arasında Türk tarım sektörünün ürettiği ve insan sağlığı için son derece faydalı tarımsal ürünlerin uluslararası piyasalarda tanıtımının yapılmasının markalaşmanın önünü açacağını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:
     MBTGnin başarısı ülke tarımını güçlendirecektir. TİMe bağlı olarak kurulan ve Ekonomi Bakanlığımızın da desteklediği tanıtım gruplarımız içerisinde MBTG önemli bir yer tutmaktadır. Bu grupların yönetimleri de yine özel sektörümüzün önemli isimleri tarafından yürütülmekte, bilgi ve deneyimleri ürünlerin dünya genelindeki tanıtımında kullanılmaktadır. MBTGnun başkan ve yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğu Gaziantepli olup sekretarya hizmetleri de yine Türkiyenin gururu haline gelen Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tarafından gerçekleştirilmektedir.
     Gaziantepin ticaret ve sanayide elde ettiği uluslararası başarıların tanıtım alanında da bir kez daha ortaya konduğunu belirten Erdoğan, MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Başkan vekili Şahin Batallı ile emeği geçen herkese teşekkür etti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER