AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar: -2005 yılında ilk defa engelliler kanununu çıkararak zihinlerde olan engelleri kaldırdık


İZMİR (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, hükümetin engelli vatandaşlar konusunda yaptığı düzenlemelerle zihinlerdeki engelleri kaldırdığını söyledi.
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, AK Parti Buca İlçe Başkanlığı tarafından Müşerref Mahmut Tınaz İlköğretim Okulu engelliler özel sınıfı için temin edilen malzemenin tesliminde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarında engelli vatandaşlar için bir çok yenilik yaptığını belirtti.
     Yapılan en büyük yeniliğin ise zihinlerdeki engellerin ortadan kaldırılması olduğunu ifade eden Hotar, şunları söyledi:
     Asıl engel, kafadaki, vicdandaki, ruhtaki engeldir. Bunun için 2005 yılında ilk defa engelliler kanununu çıkararak zihinlerde olan engelleri kaldırdık. Daha sonra çıkan yönetmeliklerle bu konuda olabildiğince iyi bir yol aldık. Tabi ki eksiklikler vardır, alınacak daha çok yol vardır. Sizlerin de katkısı, desteği ve sabrıyla bunları da zamlan içinde en hızlı şekilde gidermeye çalışacağız.
    
     -Mevzuattan özürlü kelimesi kalkacak-
    
     Nükhet Hotar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın talimatıyla hem parti tüzüklerinde hem de mevzuatta yer alan özürlü kelimesi yerine engelli ibaresinin kullanılması için kanun taslağı hazırlandığını belirterek, şunları kaydetti:
     Meclise gelecek düzenlemeyle kanunlarda ve Anayasadaki terimler değişecek. Burada önemli olan uygulamalardaki ve beyinlerdeki değişiklikler. Farkındalık oluşturmak, sizlerin sorunlarına dikkat çekebilmek ve gelişen dünya şartlarına uyum sağlamak için bu tür değişiklikler çok önemli. Vaktiyle bir takım farklı terimlerle anılan bu konu, yerine bizim engelli dememiz fiiliyatta belki soruna bir çözüm getirmeyecek, ama farkındalık oluşturacak. İktidarımız öncesindeki hükümetlerin ya da iktidarların ne yaptığını ya da yapmadığını sizler çok iyi biliyorsunuz. Zaten bir şey yapıyor olsalardı, sorunlar bugüne kadar bu kadar birike gelmiş olmazdı.
     Törende daha sonra okul için temin edilen malzemeler, Nükhet Hotar tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere teslim edildi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER