AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: (1) -(Yeni anayasa çalışmaları) Bundan sonra AK Parti olarak bu milletin istediği yeni anayasa nedir, bunu ortaya koyacağız. Gücümüz yeterse 330u bulup referanduma götüreceğiz -Refer


SAKARYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları için verilen sürenin 31 Aralıkta sona ereceğini belirterek, Bundan sonra AK Parti olarak bu milletin istediği yeni anayasa nedir, bunu ortaya koyacağız. Gücümüz yeterse 330u bulup referanduma götüreceğiz dedi.
     Kurtulmuş, partisinin Adapazarı Kültür Merkezinde (AKM) düzenlediği il danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiyenin mutlak suretle yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu söyledi.
     Gelecek süreçte AK Partiyi yeni Türkiyeyi inşa etmek için kuvvetli şekilde parlamentoya taşıyacaklarını anlatan Kurtulmuş, Hepimizin içi yanıyor, herkes istiyor ki yeni bir anayasa yapalım. Bu anayasada Türkiyenin sistematik dönüşümünü sağlayalım. Bir daha hiç kimsenin olağanüstü durumlarla demokrasiye müdahale etmeyeceği Türkiyeyi kuralım. Her şey bütünlüğüyle millet egemenliğine verilsin diye konuştu.
     Herkesin zihninde bu var ama maalesef parlamentodaki aritmetiğimiz yetmiyor ve bu anlamda da bir mutabakat ortaya çıkmıyor diyen Kurtulmuş, Şimdi vatandaşlık tanımını değiştireceksiniz, CHP, BDP ve MHPyi nasıl uzlaştıracaksınız- Din özgürlükleri konusunda AK Parti ile CHP nasıl uzlaşacak- Dolayısıyla yeni Türkiyeyi inşa etmenin en büyük aracı yeni anayasadır ifadelerini kullandı.
     Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bu hedefimizden hiç vazgeçmeyeceğiz, 31 Aralıkta süre doluyor. Bundan sonra AK Parti olarak bu milletin istediği yeni anayasa nedir, bunu ortaya koyacağız. Gücümüz yeterse 330u bulup referanduma götüreceğiz. Referandumda da biliyorum ki bu millet yüzde 58ten çok daha fazla bir oyla yeni bir reform anayasasına oy verecek. Vermezse de bir kere daha yeni anayasayı yapacak gücü milletten isteyip kimseye muhtaç olmadan, sizin istediğiniz anayasayı yapalım diyeceğiz.
    
     -Terörü hiçbir zaman terör olarak görmüyoruz-
    
     Terörün toplumsal bir sorun olmadığına dikkati çeken Kurtulmuş, uluslararası siyasetin bir güç unsuru olduğunu bildirdi.
     Kurtulmuş, 12 Eylülün getirdiği sistemi değiştirmenin görevleri olduğunu vurgulayarak, Yeni Türkiye dediğimiz istikamet budur, ok bunu gösteriyor. Yeni Türkiyenin mutlaka güçlü Türkiye olması lazımdır. Bunun için de öncelikli olarak kendi içinde toplumsal barışı sağlayacak Türkiye... Hakkarideki, Şemdinlideki yurttaşı ile Sakaryadaki yurttaşın ve Ankaradaki cumhurbaşkanının tarağın dişleri gibi eşit bir Türkiye şeklinde konuştu.
     Güçlü bir Türkiye olmak için bu lazım diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:
     Bizi güçsüzleştirmek için işte ayağımızdan çekiyorlar. PKKyı bu anlamda Türkiyeyi güçsüzleştirme aracı olarak kullanıyorlar. Türkiye, 32 senedir teröre harcamış olduğu en az 350 milyar doları kalkınmaya harcamış olsaydı, inanın kanatlanıp giderdi.
     Bir taraftan PKK, diğer taraftan bu milletin çocuklarını birbirine düşman etmek, öbür taraftan da gençlerimizin ölümüne sebep olan terör meselesi... Güçlü Türkiyeyi kurmak için terör ve terör örgütünü bir tarafa bırakıp, Kürt halkını da terör meselesinden ayırt ederek, bu memlekette herkesin eşit hedeflere koştuğu Türkiyeyi inşa etmemiz lazım.
     Terörü hiçbir zaman terör olarak görmüyoruz. Terör, biliyoruz ki uluslararası terör siyasetidir. Büyük güçler terörü bir güç olarak kullanıp Türkiyenin ayaklarına prangalar vurmaya çalışıyor. Bunlardan kurtulacağız. Bunun yolu da toplumsal barışı ve bütünlüğü sağlamaktır.
    
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Enes Duran - Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER