AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: -"Vatandaş Türkiyenin yıllardır kangren haline gelmiş en önemli sorunu olarak terörü görmektedir ve hükümetimizden de bu terör sorununu bir şekilde çözmemizi istemektedir" (Fotoğraflı-Görü


ERZURUM (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Vatandaş Türkiyenin yıllardır kangren haline gelmiş en önemli sorunu olarak terörü görmektedir ve hükümetimizden de bu terör sorununu bir şekilde çözmemizi istemektedir" dedi.
     Şahin, Xanadu Otelde düzenlenen AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 5. Bölge Toplantısında yaptığı konuşmada, spordan sorumlu devlet bakanlığı ve Başbakan yardımcılığı döneminde 2011 Universiad Kış Oyunlarının Erzurumda yapılması için çalıştığını söyledi.
     Kış oyunlarına 50yi aşkın ülkenin sporcularının katıldığını belirten Şahin, "Böyle oyunları tertip etmek Erzuruma kış sporları bakımından çok önemli tesisleri kazandırdı. Erzurum, kış olimpiyatlarını düzenleyecek seviyededir" dedi.
     AK Parti iktidarının hedefinin her alanda dünya standartlarında bir ülke oluşturmak olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:
     "O yüzden Avrupa Birliği üyesi olalım diye kurulduğumuz andan itibaren çaba içerisindeyiz. O nedenle müzakere tarihi alabilmek için başta mevzuat düzenlemeleri olmak üzere her alanda Türkiyede iyileştirmeler yaptık. Amacımız en ileri demokrasi bizde olsun, temel hak ve özgürlükler bakımından Türkiyede hiçbir sorun olmasın, inanç, düşünce, fikir özgürlüğü bakımından Türkiye dünyanın en önde ülkelerinden biri olsun. Dünya standartlarını Türkiyeye taşıyalım diye bunları getiriyoruz."
     Yapılan bu yasal düzenlemelerle Türkiyenin geçmişe göre daha demokratik hale getirildiğini vurgulayan Şahin, ülkenin geleceğinin daha özgür ve demokratik olacağını belirtti.
     Şahin, Türkiyenin Avrupa Birliğine girmesiyle her alanda standartlarının yükseleceğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     "Bir ülkenin ne kadar borçlanacağıyla ilgili ölçü var. Ne kadar borçlanabilir bir ülke- Yıllık Gayri Safi Milli Hasılasının yüzde 60ından fazla borçlanamaz AB kriterine göre. AK Parti olarak iktidara geldiğimizde bizim Gayri Safi Milli Hasılamıza göre yıllık borçlanma oranımız yüzde 74tü. Şimdi yüzde 17. AB ortalaması yüzde 84. Biz Avrupanın koyduğu kriterlere göre şu an onlardan çok daha iyi durumdayız. Bütçe açığınız yüzde 3ü geçmeyecek diyor. Eğer gerçekten çağdaş bir ülke olmak istiyorsanız bütçe açığınız yüzde 3ü geçmeyecek. Türkiyenin bütçe açığı yüzde 2,2. AB ortalaması geçtiğimiz 2012 yılında 4,4. Biz AB ortalamasından çok daha iyiyiz."
    
     -"AK Parti iktidarı böylesine zorlu bir süreçte risk üstlenmiştir"-
    
     Şahin, AK Parti iktidarı olarak sık sık anketler yaptırdıklarını, vatandaşa Size göre Türkiyenin en önemli sorunu hangisi diye soru yönelttiklerini anlattı.
     Anket sonuçlarına göre Türkiyenin en önemli sorununun terör olduğunu ifade eden Şahin, "Vatandaş Türkiyenin yıllardır kangren haline gelmiş en önemli sorunu olarak terörü görmektedir ve hükümetimizden de bu terör sorununu bir şekilde çözmemizi istemektedir. Biz insanımızı, analarımızı, babalarımızı, yavrularımızı böylesine bir stres içinde yaşatmak zorunda mıyız- Buna bir çare bulamayacak mıyız- Bu bir şekilde çözülemez mi- Hem nereden çıktı bu terör- Bunun sebebi ne- Niye 30 yıldır bu bir türlü çözülemedi-" diye konuştu.
     CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin çeşitli tarihlerde şehit cenazelerinde terör sorununun çözümünde hükümeti çare olarak gördüğünü belirten Şahin, şunları söyledi:
     "Kılıçdaroğlu çok isabetli bir şekilde Bu sorun silahla çözülmez diyor. Başka çözüm yolları bulmalıyız. AK Parti iktidarı da silahlar susmalı, siyaset konuşmalı, bir çözüm süreci sonunda bu terör belasını başımızdan defedebilmeliyiz- diye bu süreci başlattı. Bu siyasi parti genel başkanları ve toplum bizden çözüm bekliyor. Biz de silahları bıraktırmak suretiyle bir çözüm peşindeyiz. 4 aya yakın süredir hamdolsun şehit cenazeleri gelmiyor. Efendim siz taviz veriyorsunuz terör örgütü elebaşısına o nedenle böyle bir sükunet dönemi başladı diyorlar. Bu terör sorununa çözüm konusunda adım atma, inisiyatif alma terör örgütünün ele başı İmralıdaki zattan gelmiştir. Ben bu sorunun çözümünde yardımcı olmak istiyorum demiştir. Eğer örgütün üzerinde bir etkinliği varsa ki olduğu anlaşılmıştır bundan yararlanmamak, terörü silahları bırakma suretiyle sonlandırma yolunda adım atmamak doğru mudur- Ben silah bıraktıracağım, bu silahlı unsurları yurt dışına çıkaracağım denmişse bunu denemeye değmez mi- Bir tek gencimizin hayatını kurtarma adına böyle bir imkanı değerlendirmeye değmez mi- AK Parti iktidarı böylesine zorlu bir süreçte risk üstlenmiştir."
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER