AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: AK Parti hattrick yaptı. Bir; çözüm sürecinde çok başarılı gidiyor, iki; İsrail özür diledi, üç; Standard&Poors Türkiyenin notunu BB+ya yükseltti


KONYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti hattrick yaptı. Bir; çözüm sürecinde çok başarılı gidiyor, iki; İsrail özür diledi, üç; Standard&Poors Türkiyenin notunu BB+ya yükseltti dedi.
     Soylu, AK Parti Siyaset Akademisinin Konyada düzenlediği Lider Ülke Türkiye; Yerel Yönetimler Programı 2 eğitimlerine konuşmacı olarak katıldı.
     Vizyon ve Deneyim Paylaşımı başlığında yapılan eğitim programında konuşan Soylu, siyasetin güçlü, bilgiye dayalı, bilgi odaklı olması gerektiğini söyledi.
     Soylu, siyasetin temel amaçlarından birinin temel değerlerimizin devletin merkezine yerleştirilmesi olması gerektiğini dile getirdi.
     Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poors tarafından Türkiyenin uzun vadeli kredi notunun BBden, BB+ya yükseltilmesini güzel bir gelişme olarak değerlendiren Soylu, şunları kaydetti:
     AK Parti hattrick yaptı. Bir; çözüm sürecinde çok başarılı gidiyor, iki; İsrail özür diledi, üç; Standard&Poors Türkiyenin notunu BB+ya yükseltti. Hattrick adı da benim lafım değil. Twitterda dolaşıyordu bu. Bu ikisinden sonra hattricke ihtiyaç var diyorlardı, ben de oradan söyledim. Bu, şu demektir. Türkiyenin risk birimi biraz daha azalacak. Bu, Türkiyenin kullandığı dış kredilerin bir şekilde maliyetlerinin önemli ölçüde azalacağı demektir. Bu, bütçemizin faiz giderinin azalacağı anlamına gelmektedir. Türkiyenin yatırımlarına, alt yapısına ayıracağımız paranın fazlalaşması demektir.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu / Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER