AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: "Çözüme karşı çıkanlar, başkanlık sistemine karşı çıkanlar, koltuklarını kaybetme endişeleri bulunduğu için karşı çıkıyorlar"


MERSİN (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Çözüme karşı çıkanlar, başkanlık sistemine karşı çıkanlar, koltuklarını kaybetme endişeleri bulunduğu için karşı çıkıyorlar" dedi.
     Soylu, Tarsus ilçesinde, partisinin "14. Dönem Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler II ve Deneyim ve Vizyon Paylaşımı" etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkiyenin son 10 yılda hızla güçlenen bir ülke haline geldiğini ve bugün zamana söz geçiren bir ülke konumuna geldiğini söyledi.
     Geçmişte tasavvur edilemeyen gelişmelerin, 10 yıllık AK Parti iktidarında hayata geçirildiğini, yapılan hizmetlerin 21. yüzyılın ruhuna ve gelişmelerine uygun olarak hayata geçirildiğini belirten Soylu, siyasetin "Allah rızası, hayır duası almak için" yapılması gerektiğini vurguladı.
     İnsan merkezli yapılması gereken siyasetin makam, mevki, daha lüks yaşam veya önünde ceket iliklenen bir mevki elde etmek için yapılmamasını isteyen Soylu, siyasetten milletin refah düzeyini yükseltmek ve yaşam kalitesini arttırmayı anladıklarına dikkati çekti.
     Türkiyenin bugün AK Parti iktidarının vizyonu ve uygulamaları sayesinde zamana söz geçiren güçlü bir ülke konumuna geldiğini anlatan Soylu, "Barışı, kardeşliği, birliği ve dirliği, toplumsal dayanışmayı, geleneklerimizi, geçmişimizi ve geleceğimizi devletin merkezine yerleştirmek istiyorsak bunu siyasetle yapmamız mümkündür. Siyaset Akademisi de işte bunun için vardır" diye konuştu.
     Türkiyenin 21. yüzyıla yakışan bir ülke konumuna, sözü dinlenen ve gündem belirleyen bir ülke haline geldiğinin altını çizen Soylu, siyaset akademisinin en önemli özelliklerinden birisinin de doğru bilgiye ulaşmak olduğunu kaydetti.
     Bugün Türkiyenin insan merkezli bir devlet olduğunu dile getiren Soylu, çözüm sürecinde yapılan çalışmalara da değinerek, şöyle devam etti:
     Çözüm süreci ülkemizi hayatın her alanında daha da büyütecektir. Kendi insanımızla mutabakat sağlayamazsanız dış ülkelerle nasıl mutabakat sağlayacaksınız- Türkiye şimdi tarihi bir fırsat yakaladı. Bu topraklar ve bu topraklarda yaşayanlar, yaşayacak olanlar bu barış anlayışını dualarla, minnetle anacaklardır. Allah aşkına söyleyin, kişi başına geliri 3 bin dolar olan ülke mi bölünür, 10 bin dolar olan ülke mi- Çözüme karşı çıkanlar, başkanlık sistemine karşı çıkanlar, koltuklarını kaybetme endişeleri bulunduğu için karşı çıkıyorlar."
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Kerem Kocalar
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER