AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: -Büyükşehir Belediye Yasası kesinlikle siyasi bir yasa değildir, siyasi bir anlayıştan kaynaklanmamaktadır, tamamen idari olarak düzenlenmektedir, illerde siyasi çizgiler değil idari çizgiler


MANİSA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, hazırlanan Büyükşehir Belediye Yasasının kesinlikle siyasi bir yasa olmadığını, siyasi bir anlayıştan kaynaklanmadığını belirterek, yasayla illerde siyasi çizgilerin değil idari çizgilerin ortaya konulduğunu söyledi.
     Tanrıverdi, Turgutlunun Derbent beldesinde köy muhtarlarıyla bir araya geldiği etkinlikte yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Yasasında yapılacak değişiklikle ilgili bilgi verdi.
     Yasayla aralarında Manisanın da bulunduğu 13 ilin büyük şehir statüsüne alınacağını, toplam büyükşehir belediyesi sayısının 16dan 29a çıkarılacağını belirten Tanrıverdi, Halen Manisa 65 ilden biri arasında sayılıyor, büyükşehir belediyesi olduğunda 29 il arasında sayılacaktır. Yani Manisa, artık şampiyonlar ligine, süper lige, bir üst kademeye çıkmış olacaktır dedi.
     Tanrıverdi, yasa için taslak çalışmalarının İçişleri Bakanlığınca sürdürüldüğünü ve belli noktaya getirildiğini ifade ederek, taslağın bu ay Bakanlar Kurulunda ele alınarak tasarı olarak TBMMye sevk edileceğine inandığını söyledi.
    
     -Karşıyakanın il yapılması tartışmaları-
    
     Yasa çalışmaları sürdürülürken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydının Manisada katıldığı bir etkinlikte dile getirdiği AK Partinin seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanabilmek için Büyükşehir Belediye Yasası ile Karşıyaka ilçesini il yapacağı iddiasına değinen Tanrıverdi, şunları kaydetti:
     Büyükşehir Belediye Yasası kesinlikle siyasi bir yasa değildir, siyasi bir anlayıştan kaynaklanmamaktadır, tamamen idari olarak düzenlenmektedir, illerde siyasi çizgiler değil idari çizgiler ortaya konulmaktadır. Bu yasa tasarısı çalışması içerisinde kesinlikle ilçenin il yapılması söz konusu değildir. Türkiye genelinde il yapma çalışması yoktur. Ancak İzmir halkı AK Partili belediyelerin hizmetlerini yakından takip etmektedir. İzmir halkı İstanbula, Konyaya gitmekte, oradaki hizmetleri görünce ne güzel olmuş, bunlar büyük şehir olan İzmirde yok demektedir. Bunları gören İzmirliler elbette sabırsızlıkla 2014 seçimlerini beklemektedir. Bu defa hizmet diyecekler, AK Partili aday arkadaşımızı büyükşehir belediye başkanı yapacaklar.
     Tanrıverdi, CHPnin bunu görerek şimdiden mazeret üretmeye çalıştığını ifade ederek, Milletimiz kendisine arsenikli su içiren yöneticileri affetmemektedir. Bu olumsuzlukları defedecek, yerine AK Partili büyükşehir belediye başkanını oturtarak hizmet istiyoruz diyecektir. 2014te bunu göreceğiz, ondan sonra İzmir halkı nasıl hizmet edilirmiş görecek diye konuştu.
     Manisa için de benzer bir durumun söz konusu olduğunu, kentin hak edildiği gibi yönetilmediğini belirten Tanrıverdi, Daha şehre girer girmez çöp kokusu ve çarpık kentleşmeyle karşılaşırsınız, sosyal donatı alanı göremezsiniz. Bu şehir hak etmediği şekilde yönetiliyor. Manisalılar sabırsızlıkla bekliyor, 2014te Manisa Büyükşehir Belediyesi AK Partili olacak, Manisa hizmete doyacaktır dedi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER