AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: -Türkiyede değil dünyada örnek model yerel yöneticilik anlayışını ortaya koyuyoruz -Artık Türkiye hasta adam olmaktan çıktı, usta adam oldu


ZONGULDAK (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Türkiyede değil, dünyada örnek model yerel yöneticilik anlayışını ortaya koyuyoruz dedi.
     Tanrıverdi, Çaycuma Belediyesi tarafından yaptırılan 4 katlı kapalı otoparkın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, otoparkın ilçedeki trafik sorununun çözümüne katkı sağlayacağına inandığını söyledi.
     Belediye hizmetlerinde sınır olmadığına dikkat çeken Tanrıverdi, Çünkü şehir geliştikçe, insanlarımız medeni hizmetlere ihtiyaç duyduğu zaman, yerel yönetimlerimiz ve belediyelerimiz onları karşılamak için seferber olur. Bu anlamda şehrimize çağdaş medeniyet hizmetlerini sunmak, belediyelerimizin önemli görevlerindedir. Belediye Başkanı Mithat Gülşenin göreve geldiği 2004 yılından bu yana Çaycumada yaptığı hizmetleri ve eserler yakından takip ediyorsunuz diye konuştu.
     Partilerinin belediyecilik anlayışında yerel yönetimlerin kalkınması olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, şöyle konuştu:
     Kalkınma dediğimiz zaman sadece ekonomik kalkınmayı değil aynı zamanda sosyal ve kültürel kalkınmayı hedefleriz. Yerel yönetimlerde kalkınma dediğimizde bu üçlü kalkınmayı gerçekleştiririz. Bizim amacımız şehirleri imar etmek ve hemşehrilerimizin gönüllerini almaktır. Dolayısıyla işe başladığımız gün öncelikle şehrin imarı için planımızı ve programımızı yaparız. Bunun yanında sosyal belediyecilik anlamında ne yapmamız gerektiğini tespit eder, politikasının üretir ve uygularız. Bu çalışmalarımız sonucunda. Türkiyedeki bin 667 belediye başkanımızın olduğu yerde şehirlerin değiştiğini ve hemşehrilerimizin yüzlerinin güldüğünü görürsünüz.
     Değişimi takip ve değişimin öncüsü olan ve hizmetin adresi olduğunu ifade eden bir parti olarak, elbette hem ülkemize hem de dünyada yerel yönetimler adına yapılan değişikliklerin yanı sıra gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Türkiyede değil, dünyada örnek model yerel yöneticilik anlayışını ortaya koyuyoruz. Geçmişte belediyeler yurt dışından kardeş belediyeler buluyordu. Belediyeler Kardeş belediyelerden yardım alabilir miyim yada Araç temin edebilir miyim diye düşünürdü. Ama şimdi ak belediyecilik anlayışı devreye girince dünya tersine döndü. Dünya ülkelerinin belediye başkanları, özellikle özendiğimiz Avrupa yerel yöneticilerinin, hizmetleri geride kaldı. Şimdi Türkiye örnek oldu. Avrupa ve dünyanın değişik ülkelerin belediye başkanları ülkemizdeki belediyelerle kardeş olmak istemektedirler. Bu anlamda yurt dışından kendisine kardeş belediye seçmektedir.
    
     -Geçmişteki hasta adam-
    
     Türkiyeyi geçmişte sadece yerel yönetimler anlamı dışında her yönüyle değerlendirildiğini ifade eden Hüseyin Tanrıverdi, Ülkemiz hasta adam olarak isimlendiriliyordu. Türkiye dediğimiz zaman hasta adam olarak görüyorlardı. Artık Türkiye hasta adam olmaktan çıktı, usta adam oldu. Ekonomik yönden, sosyal yönden, kültürel yönden bir gelişim ülkemizde gerçekleşti. Artık ekonomik ve sosyal olarak ayaklarını sağlam olarak yere basan bir Türkiye var dedi.
     Türkiyenin eski Türkiye olmadığını savunan Tanrıverdi, şunları kaydetti:
     Ülkemiz gelişen ve kalkınan bir ülkedir. 2023e ulaştığımızda, o zaman ileri demokrasiye ulaşmış olacağız. Milli gelirimiz kişi başı 25-30 bin civarında olacak. Türkiye gelişmiş ülkeler arasında yerini almış olacaktır. Böyle bir ülkede vatandaşlarımız daha mutlu ve huzurlu olacaktır. Bizim anlayışımızda hizmet vardır. İnsanı sevmek vardır. Dili, dini, ırk, mezhebi ne olursa olsun. Biz yaradandan ötürü yaradılanı seviyoruz. Dolayısıyla bu ülkede iş başına geldiğimiz günden bu yana kesinlikle insanlar arasında hiç bir şekilde ayrım yapmadık. Siyasal olarak da ayrım yapmadık. Ülkemizde 2 bin 950 belediye var. Bunların bin 667si AK Partilidir. Diğerleri farklı partilerdendir. Hiç bir zaman yerel yönetimlerde görev yapan belediyeleri siyasi etiketlerinden dolayı bir ayrıma tabi tutmadık. Adımızdan da anlaşılacağı gibi biz Adalet ve Kalkınma Partisiyiz. Adaletin olmadığı yerde kalkınmadan söz edemeyiz. Dolayısıyla adil bir şekilde bugüne kadar iktidarlarımız ve hükümetlerimiz ülkemizi yönetmiştir. Hizmette sınır tanımıyoruz ve kusursuz hizmet etmeye çalışıyoruz.
     Çaycuma Belediyesi tarafından 9 bin 960 metre kare üzerine yapılacak dört katlı 303 araç kapasiteli otoparkın yaklaşık 3 milyon 500 bin liraya mal olacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı / Sinan Özmüş
     Yayıncı: J. Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER