AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur: -Çanakkale Boğazına yapılacak köprü Avrupayı Ege ve Akdenize bağlayacak


BALIKESİR (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur Çanakkale Boğazına yapılacak köprü Avrupayı Ege ve Akdenize bağlayacak dedi.
     Partisinin Balıkesirin Edremit ilçesinin Altınoluk beldesindeki Ayhan Şahenk Kültür Merkezinde düzenlenen danışma kurulu toplantısına katılan Uğur, burada yaptığı konuşmada, son 10 yıl içerisinde Türkiyenin iyi yönetildiğini, siyasi istikrarın yanısıra ekonomik istikrarın da yakalandığını söyledi.
     Balıkesire, Edremite, Altınoluka baktığımız zaman 10 yıl önceden çok farklı bir Balıkesir, Edremit ve Altınoluk var diyen Uğur, Çanakkale Boğazına köprü yapılması durumunda bölgenin ihya olacağını ifade ederek şöyle konuştu:
     Karayollarının politikası şu, Edirneden ülkeye giren bütün vasıtalar tır olsun, turizm amacıyla gelen olsun, düşünün oradan yüz binlerce araç giriyor, Egeye, Marmaraya, İç Anadoluya, Akdenize. Bu araçlar nereden gidiyor- İstanbul trafiğinin içinden. Çanakkale Köprüsünün yapılmasının amacı bu trafiği İstanbula sokmadan, TEM yolu ve E-5 karayoluna sokmadan, Çanakkale üzerinden yine Altınoluk, Edremit üzerinden, Balıkesir üzerinden bir otoyolla Egeye ve Akdenize gidecek turisti, aynı şekilde iç Egeye, İç Anadoluya gidecek Kütahya Afyon istikametine gitmelerini sağlamaktır. Çanakkale Boğazına yapılacak köprü Avrupayı Ege ve Akdenize bağlayacak. En kısa zamanda da İstanbul otoyolu gibi ihalesi yapılacak. O zaman Altınoluktan yüz binlerce vasıta geçecek. Bu bölgeden geçen herkes mutlaka buradaki şehirlere uğrayacak ve burası ihya olacak.
     Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Uğurun yanısıra, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ve çok sayıda partili katıldı.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Metin Aktaş
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER