AK Parti Genel Sekreteri İpek:

AK Parti Genel Sekreteri İpek: -Başkanlık sisteminde koalisyonlar olmaz, parlamentodaki yapı nasıl oluşursa oluşsun başkan kendi ekibini kurar, hiçbir şekilde siyasi kriz üretilmez -Koalisyonların panzehiri olduğu için biz


SAMSUN (A.A) - AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Başkanlık sisteminde koalisyonlar olmaz, parlamentodaki yapı nasıl oluşursa oluşsun başkan kendi ekibini kurar, hiçbir şekilde siyasi kriz üretilmez. Koalisyonların panzehiri olduğu için biz başkanlık sistemini savunuyoruz dedi.
     İpek, partisinin Samsun İl Başkanlığınca Fatsa ilçesindeki bir otelde düzenlenen teşkilat içi eğitim toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiyede geçmiş yıllarda siyasi alanda oluşturulan koalisyonların ülkenin yavaş ilerlemesine neden olduğunu belirterek, Aslında başkanlık sistemini ortaya atmamızın da nedeni budur diye konuştu.
     Başkanlık sisteminin Türkiyenin geleceği adına atılmış önemli bir adım olacağını vurgulayan İpek, şöyle devam etti:
     Koalisyonlu dönemlerde çok canımız yandı, çok sıkıntılar yaşadık. Ben siyasete girmeden biliyorum, üçlü koalisyonlarda, koalisyon ortaklarının bir kanunun bir fıkrasında üç ay anlaşamadıkları için o kanunu çıkaramadıklarını biliyorum. Biz artık bir saatte çıkarıyoruz. Yani sistemi ve çarkı hızlı bir şekilde çeviriyoruz. Esasen işte koalisyonlu yıllara bir kez daha geri dönmemek için başkanlık sistemini ortaya attık. Başkanlık sisteminde koalisyonlar olmaz, parlamentodaki yapı nasıl oluşursa oluşsun başkan kendi ekibini kurar, hiçbir şekilde siyasi kriz üretilmez. Yani koalisyonların panzehiri olduğu için biz başkanlık sistemini savunuyoruz.
     Şu anda parlamentoda üçte iki çoğunluğumuz var diyen İpek, Hükümet kararları çok hızlı bir şekilde alabiliyor. Bugün için hiçbir problem yok. Ama Allah korusun ileride siyaset parçalanırsa, zannetmiyorum ama parçalanırsa, bunun önlemlerini de bugünden almak zorundayız. Onun da çaresi başkanlık sistemidir ifadelerini kullandı.
    
     -Terörün istismar ettiği konuları teker teker çözdük-
    
     İpek, AK Parti iktidarı döneminde hak ve özgürlükler açısından da önemli adımlar atıldığını anlatarak, son dönemde terörün sonlandırılması için atılan adımların insanlar tarafından çok doğru bir şekilde algılandığını vurguladı.
     Milletin desteğinin bu konuda kendilerine yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten İpek, şunları kaydetti:
     İnşallah terörü sonlandırmak, bu kadar büyük işleri başarmış AK Parti kadrolarına nasip olacak diye düşünüyorum. İnşallah Rabbim bize nasip edecektir. Zor bir süreç ama terörün istismar ettiği konuları teker teker çözdük. Olağanüstü hali kaldırdık, ana dilde kurslar açıldı. Teşvikler, televizyonlar kurulması... Tüm bunlar adımlardan bazılarıdır. Bu çözüm sürecinde milletin de desteğiyle terör belasından kurtulup Türkiyeyi bölgesinde hak ettiği yere hep beraber getireceğiz.
     İpek, milletin Anayasa değişlikliği konusunda büyük bir isteği olduğunu, bunu da sonuna kadar takip edeceklerini sözlerine ekledi.
     Toplantıya, AK Parti Samsun milletvekilleri Mustafa Demir, Tülay Bakır, Akif Çağatay Kılıç, Ahmet Yeni, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ile partililer katıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu - Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber AK Parti Genel Sekreteri İpek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER