AK Parti Hakkari İl Başkanı Tarhanın

AK Parti Hakkari İl Başkanı Tarhanın kaçırılması -Hakkari Barosu, Mazlum-Der ve İHD, terör örgütü tarafından kaçırılan AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmecit Tarhanın serbest bırakılmasını istedi


HAKKARİ (A.A) - Hakkari Barosu, Mazlum-Der ve İnsan Hakları Derneği (İHD), terör örgütü tarafından kaçırılan AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmecit Tarhanın serbest bırakılmasını istedi.
     AK Parti İl Başkanı ve Hakkari Barosu avukatlarından Tarhanın serbest bırakılması için bir araya gelen baro, Mazlum-Der ve İHD temsilcileri, ortak basın açıklaması yaptı.
     İHD Hakkari Şube Başkanı Akbulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaymakam adayı, güvenlik güçleri ve siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin terör örgütü mensuplarınca alıkonulduğunu belirterek, çeşitli girişimlerle kaçırılan birçok kişinin serbest bırakıldığını ifade etti.
     Akbulut, terör örgütünün son olarak 2 Eylülde AK Parti Hakkari İl Başkanı Tarhanı kaçırdığına değinerek, Yaşam hakkı ve kişi güvenliği konusunda duruşumuzun sonucu olarak Tarhanın serbest bırakılmasını talep ediyor ve bunu bekliyoruz dedi.
     Baro Başkanı Kutbettin Bayazit ise ülkenin terörle mücadelede yeteri kadar bedel ödediğine dikkati çekerek, En büyük amacımız, çıkarımız ve çalışmamız, gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke ortamı sağlamaktır. Bütün kaygılarımızı, acılarımızı, ön yargılarımızı bir tarafa bırakarak yeni dramlara, yeni ölümlere karşı durmak hepimizin insanı görevidir. Alıkonulan meslektaşımızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz diye konuştu.
     Tarhanın ağabeyi Osman Tarhan da, aile olarak İHD, Mazlum-Der ve baroya müracaat ederek, Abdülmecit Tarhanın sağlıklı şekilde ve kısa sürede dönmesi için gerekli girişimlerde bulunmalarını talep ettiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu / Yahya Öylek
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber AK Parti Hakkari İl Başkanı Tarhanın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER