AK Parti Hakkari İl Başkanı Tarhanın

AK Parti Hakkari İl Başkanı Tarhanın serbest bırakılması -Mazlumder Batman Şube Başkanı Çiçek: İnsani görevimizi yaptık


BATMAN (A.A) - Mazlumder Batman Şube Başkanı Murat Çiçek, AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdülmecit Tarhanın serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, insani görevimizi yaptık dedi.
     Teröristlerce kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdülmecit Tarhan ile yurda giriş yapan heyette yer alan Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, bir heyet olarak 31 gün önce alıkonulan Tarhanı sağlıklı bir şekilde aldıklarını, bu vesile ile birkaç gündür bölgede olduklarını bildirdi.
     Tarhanı ailesine kavuşturmanın sevincini yaşadıklarını kaydeden Çiçek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Kuzey Irakta heyetin de bulunduğu araçla kırsal bir alana gittik. Bizleri daha önce kararlaştırılan bir yerden aldılar. Örgüt üyelerinin de bulunduğu ağaçlık bir alana götürüldük. Bu konuda hiçbir zorlukla karşılaşmadık. Bir süre yaptıkları örgüt propagandasının ardından Tarhanı tutanakla bize teslim ettiler. İnsani görevimizi yaptık. İlke olarak bizler siyasetin serbestliği ve kişi hürriyetlerine inanıyoruz. PKKnın insan hakları örgütlerinin yaptığı çağrıya kulak vermesini memnuniyetle karşıladık. Aynı şeyin Kürt siyasetçiler için de geçerli olmasını temenni ediyoruz. BDPli seçilmiş Kürt siyasetçilerin de bir an önce adil bir yargılama sonucu serbest bırakılmasını diliyoruz.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber AK Parti Hakkari İl Başkanı Tarhanın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER