AK Parti İl Başkanı Dengiz:

AK Parti İl Başkanı Dengiz: Camiler tüm renkleriyle Müslümanları toplayan ve kardeşliklerini pekiştiren kutsal mekanlardır


KAYSERİ (A.A) - AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, camilerin tüm renkleriyle Müslümanları toplayan ve kardeşliklerini pekiştiren kutsal mekanlar olduğunu belirtti.
     Dengiz, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, Müslümanların bilinçlendirilmesi için camilerin birer mektebe dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı.
     Hazreti Peygamber zamanında camilerin Müslümanların bir araya gelerek, sıkıntılarını paylaştıkları istişare meclisleri olduğuna dikkati çeken Dengiz, şunları kaydetti:
     Camiler tüm renkleriyle Müslümanları toplayan ve kardeşliklerini pekiştiren kutsal mekanlardır. Camilerimiz tarih boyunca hayatımızın olmazsa olmazları arasında yer almıştır. Din görevlilerimiz de camilerden bu önemli mana ve değerleri kazanmamıza vesile olan, cemaatin eda ettiği ibadetlerde hep ön sırada yer alan kimselerdir. Din görevlilerimiz, insanlar arasında hiçbir ayrım yapmadan, insanların mezhebine, eğitimine, kültürüne ve cinsiyetine aldırmaksızın toplumun her kesimine eşit mesafede yaklaşarak dini ihtiyaçların giderilmesine öncülük etmektedirler. Din görevlilerimiz, evrensel bir din ve evrensel bir anlayış olan yüce dinimiz İslam hakkında toplumu bilgilendirmek ve topluma örneklik etmenin yanında toplumda çevre bilinci oluşturma, insan hakları, eşitlik, hoşgörü, sevgi ve barış gibi evrensel değerleri pekiştirme yönünde gösterdikleri çabaları da iftiharla izlemekteyiz.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber AK Parti İl Başkanı Dengiz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER