AK Parti İzmir İl Başkanı Akay:

AK Parti İzmir İl Başkanı Akay: Başbakan Erdoğanın, ilk günden itibaren sürecin çözülmesine ve Ömer Cihat Akayın il başkanlığı koltuğuna oturmasına yönelik talimatı oldu


İZMİR (A.A) - AK Parti İzmir il teşkilatının 9 Haziranda yapılan genel kurulu sonucu başkanlığa seçilen ancak itiraz üzerine Konak İlçe Seçim Kurulu tarafından başkanlığı düşürülen Ömer Cihat Akay, Yüksek Seçim Kurulunun kararı bozması üzerine yeniden başkanlık koltuğuna oturdu.
     Akay, AK Parti İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, bir hafta boyunca yaşanan dönemde kendisine destek veren AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğana teşekkür etti.
     İl kongresinin ardından geçen sürecin, İzmirin siyasi seviyesinin üst düzeye çıktığı bir ortam oluşturduğunu, bu süreçte İzmir Valisi Cahit Kıraç ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, siyasi partilerin il başkanları ve sivil toplum kuruluşları ile görüştüğünü belirten Akay, şunları kaydetti.
     İnsanlar ve makamlar gelip geçicidir. Bu bir haftalık süreçte, geçen 18 ayın muhasebesini yapma fırsatını yakaladım. İzmir için güzel şeyler yaptığımızı gördüm. Ailemle tatil yapma fırsatı buldum. Önümüzdeki dönemde 2014 yerel seçimleri için çalışacağız. Bizlerden beklenen başarılı elde etmek istiyoruz. Kongre ile yönetim kurulunun yüzde 60ı değişti. Yer sıkıntısı nedeniyle yönetim kurulunda görev veremediğimiz arkadaşlarımıza teşkilatımızın çeşitli kademelerinde görevler vereceğiz. Tüm çalışmalarımız işbirliği içinde olacak. Geminin kaptanı bizsek, tek kişinin dahi denize düşmesine izin vermeyeceğiz. Hukukun üstünlüğüne inanan bir partiyiz. Hukuk, haklılığımızı ortaya çıkardı. Bu toplantıyı kongrenin hemen ardından yapmak isterdim ancak değişen bir şey yok.
     Akay, diğer aday Abdullah Tekbaşa herhangi bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin soru üzerine, Gönülleri kazanmaya geldik. Cadı avı yok dedi.
     Akay, bu süreçte Başbakan Erdoğanın nasıl tavır takındığı yönündeki soru üzerine ise Başbakan Erdoğanın, ilk günden itibaren sürecin çözülmesine ve Ömer Cihat Akayın il başkanlığı koltuğuna oturmasına yönelik talimatı oldu diye konuştu.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın katılımıyla 9 Haziranda yapılan AK Parti İl Kongresinde 379 oyla başkanlığa seçilen Akayın 84 oy alan rakibi Abdullah Tekbaş, Konak İlçe Seçim Kuruluna Akayın sabıkasının bulunduğu, başkan olamayacağı iddiasıyla itirazda bulunmuştu. Kurul da Akayın İl Başkanlığı görevini düşürerek mazbatayı Tekbaşa vermişti. Akayın Yüksek Seçim Kuruluna yaptığı itiraz ise kabul edilmişti.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber AK Parti İzmir İl Başkanı Akay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER