AK Parti İzmir İl Danışma Meclis

AK Parti İzmir İl Danışma Meclis Toplantısı -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -AK Parti iktidarından ilk günden bu yana hoşnut olmayan bir kesim var. Bunlar eski alışkanlıklarını terk edemeyenlerdir -Yargıyla


İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti iktidarından ilk günden bu yana hoşnut olmayan bir kesimin olduğunu belirterek, Bunlar eski alışkanlıklarını terk edemeyenlerdir. Yargıyla denediler, orduyla denediler, darbeyle denediler, iktidarı yıpratmak için ekonomiyle denediler. Şimdi terör belasıyla AK Partinin bileğini bükmeye çalışıyorlar. AK Parti gücünü milletten alarak bugünlere geldi. Bu terör belasından da hiç ümitlenmesinler, sonuç alamayacaklar dedi.
     Kaya Termal Otelde düzenlenen AK Parti İzmir İl Danışma Meclis Toplantısında konuşan Yıldırım, şehit olan güvenlik güçlerine Allahtan rahmet dilerken, Şehitler ölü değildir çünkü onları kalbimizin en güzel yerine yerleştirdik dedi.
     AK Parti iktidarında Türkiyenin güven ve istikrar kazandığını kaydeden Yıldırım, ulaşımdan iletişime, eğitimden sağlığa 50 yılın açığının 10 yılda kapatıldığını söyledi.
     Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:
     AK Parti iktidarından ilk günden bu yana hoşnut olmayan bir kesim var. Bunlar eski alışkanlıklarını terk edemeyenlerdir. Yargıyla denediler, orduyla denediler, darbeyle denediler, iktidarı yıpratmak için ekonomiyle denediler. Şimdi terör belasıyla AK Partinin bileğini bükmeye çalışıyorlar. AK Parti gücünü milletten alarak bugünlere geldi. Bu terör belasından da hiç ümitlenmesinler, sonuç alamayacaklar.
     Terör mücadelenin son derece hassas bir konu olduğunu bildiren Yıldırım, Bitir terörü diyenlerin üzüntüsünü ve duygusunu çok iyi anlamakla birlikte terör ile mücadele etmenin bir devlet için son derece zor yönlerinin de olduğunun anlaşılması gerektiğini söyledi.
     Yıldırım, Devlet teröristin yaptığını yapabilir mi- Teröristin kuralı, kanunu, inancı yok. Tek bir bildiği var o da sorgulamadan öldürmek dedi.
     Terörist ile hukuk devletinin arasında fark olduğunu dile getiren Yıldırım, terörle mücadelenin esas zorluğunun bu noktada başladığını kaydetti.
    
     -Kimse AK Partiyi terörle imtihan etmeye kalkmasın-
    
     Yıldırım, AK Partinin bugüne kadar karşılaştığı her zorluğun üstesinden geldiğini belirterek, Kimse AK Partiyi terörle imtihan etmeye kalkmasın diye konuştu.
     Türkiyenin toprak bütünlüğünden vazgeçmeyeceğini ifade eden Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bu işin yolu eli kanlı silahörgüt elemanlarının, silah tehdidinin insanımızın üzerinden uzaklaştırılmasıdır. Bu toprakları kimseyle paylaşmayacağımıza göre bu mücadeleye devam edeceğiz. Bunun başka bir yolu da yoktur. Terörist gruplara içerden ve dışardan destek verenler bir şeyi akıllarında tutsunlar. Bu ülke 7 cephede dünyanın en süper güçleriyle mücadele etti, boyun eğmedi. Dünyada boyunduruk altına girmeyen iki ulustan biridir Türkler. Yeter ki bu işi günlük siyasetin aracına dönüştürmeyelim, bundan millet kaybeder, herkes üzülür.
     AK Partinin başarılı bir seçim dönemi geçirdiğini söyleyen Bakan Yıldırım, İzmirli seçmenin ideolojik siyasetten hizmet siyasetine geçiş yaptığını kaydetti.
     Yıldırım, İzmirlilerin artık değişim beklediğini ifade ederken, bazı partililerin İzmir seni istiyor demesi üzerine, Ortada seçim yokken kendinizi de beni de gaza getirmeyin. AK Partinin ilçeleri var, parti kurumsal bir partidir. Bizler partinin neferiyiz. Partimiz bize belli görevleri verse de vermese de çalışırız. İstemek ayrı, elde etmek başka, istediğinizi elde etmenin bir bedeli var. Daha çok çalışmamız lazım diye konuştu.
     AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da teşkilat olarak yaz aylarını özellikle de ramazanı yoğun programla geçirdiklerini, üye sayılarının ise 355 bini geçtiğini kaydetti.
     Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın da katıldığı toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı / Ali Korkmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber AK Parti İzmir İl Danışma Meclis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER