AK Parti Karaman Milletvekili Akgün:

AK Parti Karaman Milletvekili Akgün: Sulama yatırımları Karaman için çok önemli


KARAMAN (A.A) - AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Türkiyenin en az yağış alan bölgelerinden olan Karamanda, sulama yatırımlarını çok önemli olduğunu bildirdi.
     Akgün, yaptığı yazılı açıklamada, sulama sıkıntısının önüne geçebilmek için birçok tarımsal sulama projesinin devam ettiğini belirtti.
     Karamanın çok verimli tarım arazilerine sahip olmasına karşın Türkiyenin en kurak illerinin başında geldiğini ifade eden Akgün, şunları kaydetti:
     Son yıllarda yaşanan ağır kuraklık ve su varlığının gittikçe azalması sebebiyle tarımsal üretimde ciddi zorluklar yaşandı. Hükümetimiz Konya Ovası Projesine başlamakla bir yandan Göksu Havzasının sularının bereketini Konya ve Karaman Ovası ile buluşturmayı hedeflemekte, bir yandan da sulama yatırımlarına maddi kaynak sağlamaktadır. Bu amaçla son iki yıldır ilimizde planlanan ve yapımı devam eden sulama projeleri bir bir hayata geçirilmektedir.
     KOP İdaresi Başkanlığı da KOP kapsamında yer alan illerimizin kalkınması için her alanda çalışmalarını devam ettirmektedir. 2013 yılında KOP kapsamında 27 tane sulama projesi hazırlanmıştır. Bu projeler teklif edilecek, KOP İdaresince kabul gördüğü takdirde hayata geçirilecektir. Su varlığının azalması dikkate alındığında sudan tasarruf etmek ve mevcut kaynakları optimum şekilde kullanmak için bu projelerin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda sulama yatırımlarına desteğimiz giderek artarak devam edecektir.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber AK Parti Karaman Milletvekili Akgün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER