AK Parti Kayseri Milletvekili Öksüzkayanın kanun

AK Parti Kayseri Milletvekili Öksüzkayanın kanun değişikliği açıklaması


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, bu hafta plan ve bütçe komisyonunda yapılacak kanun değişiklikleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
     Aynı zamanda Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü olan Öksüzkaya, komisyonda bu hafta Gümrük Kanunu ile ilgili bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklikler yapılacağını bildirdi.
     Kanun değişikliklerinin ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Öksüzkaya, şu bilgileri verdi:
     Değişikle haksız yere ödenen katma değer vergisi iadesinin engellenmesi, vergi ahlakının sağlanması, vergi kayıp ve kaçağının azaltılması, sahte belge düzenleyenlerin yeniden işe başlama bildiriminde teminat göstermemeleri durumunda mükellefiyet tesis edilmemesi, Tarım Kanunu kapsamında verilen ve haksız yere yararlanıldığı tespit edilen her türlü destek ödemelerinin devlete ait alacak olarak vergi dairelerince takip ve tahsil edilmesi amaçlanıyor.
     Kanun değişiklikleriyle ürün ticareti ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesine öncülük eden Tarım Satış Kooperatiflerinin veriminin de arttırılacağını belirten Öksüzkaya, şunları kaydetti:
     Kooperatiflerin piyasa şartlarında daha etkin ve verimli çalışmalarına imkan sağlanacak. Bu değişiklikteki asıl amaç, kooperatiflerin, şeffaflık, hesap verebilirlik, sorumluluk, etkinlik, verimlilik, iyi yönetişim gibi kurumsal yönetim ilkelerine uygun yönetilmelerinin sağlanması. Ayrıca kooperatif ve birlik organlarının, çalışma usul ve esasları, görev süreleri, seçimlerin yenilenmesi, denetim ve ücretlere ilişkin esaslarının belirlenmesi hedefleniyor. Bu oluşumlar, hesap işlem ve varlıkları ile mali tablolarını denetçilere denetletmek zorunda olacaklar.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber AK Parti Kayseri Milletvekili Öksüzkayanın kanun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER