AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan:

AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan: -Kırşehir Ceviz Eylem Planını başlatıyoruz


KIRŞEHİR (A.A) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Kırşehir Ceviz Eylem Planını başlatıyoruz dedi.
     Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığının Kırşehiri eylem planı kapsamında pilot illerden biri olarak ilan ettiğini belirtti.
     Kırşehiri cevizin başkenti yapmayı hedeflediklerini ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:
     Bakanımızın katıldığı Kaman Değirmenözü Köyü Göleti sulaması temel atma töreninde gölet sahası içerisinde kalan yarım ada şeklindeki araziye Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) ile Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanmış olan protokol kapsamında, ceviz eylem planı başlatıldı. Yaklaşık 5 bin 400 metrekarelik alana aşılı kaman cevizi fidanları diktik. Dikilen bu fidanlarI çekilen kura ile Değirmenözü köylülerine teslim ettik. Bu fidanların koruması ve bakımı köylülerimiz tarafından yapılacaktır.
     2012-2016 yılları arası 5 yıllık Ceviz Eylem Planına göre her yıl 200 dönüm sahaya 3 bin 125 adet ceviz fidanı olmak üzere, 5 yılda toplam bin dönüm sahaya 15 bin 625 adet ceviz fidanı dikilmesinin planlandığını anlatan Çalışkan, bakanlık tarafından ücretsiz dikilecek olan fidanların bölgedeki köylülere ücretsiz olarak teslim edileceğini dile getirdi.
     Çalışkan, Zaman içerisinde cevize dayalı sanayi sektörlerinin de gelişeceğini tahmin ediyoruz. Tüm hemşehrilerimizin desteği ile başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bakanlığımız Türkiye Ceviz Eylem Planını başlattı, biz de Kırşehir Ceviz Eylem Planını başlatıyoruz. Adım adım inşallah memleketimizin ceviz ve ceviz fidesi üretme kapasitesini artıracak ve ilimizin ekonomisini canlandıracağız dedi.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / Hakan Can Şahin
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER