AK Parti Konya Milletvekili Baloğlu:

AK Parti Konya Milletvekili Baloğlu: -Arif Nihat Asyayı ölümünün 38. yılında rahmet ve saygıyla anıyoruz


KONYA (A.A) - AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, şair Arif Nihat Asyayı ölümünün 38. yılında rahmet ve saygıyla andıklarını belirtti.
     Baloğlu, Asyadan öğrenecek çok şey olduğunu, onun milli mücadele döneminde Ankarada bulunarak, şiirlerini bu dönemde kaleme aldığını dile getirdi.
     Asyanın şiirlerinde güzel ve yalın benzetmelerin yanı sıra, kelime oyunları da kullandığını dile getiren Baloğlu, şunları kaydetti:
     Onun şiirlerini okuduğumuzda bayrağımızı ve vatanımızı en usta anlatıcısından dinlemiş olduğumuzu anlarız. Bayrağın kutsallığını çok açık ve derin bir şekilde yüreklerimize kazıdığı mısraları hem edebiyatımız için hem de yeni nesil gençlerin bu duyguyu anlayıp yaşamasını sağlayabilmesi için oldukça kıymetlidir. Onun dizelerindeki bayrak ve vatan sevgisiyle yetişen bizlerin gelecek nesilleri de aynı duygularla yetiştireceğimize olan inancımızla Arif Nihat Asyayı ölümünün 38. yılında bir kez daha saygı ve hürmetle anıyoruz. Onun şiirlerindeki gibi vatanını daima yücelten, ülkesine ve milletine sahip çıkarak uğruna canını feda eden Mehmetçiklerimize de bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber AK Parti Konya Milletvekili Baloğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER