AK Parti Kütahya Milletvekili Kavuncu:

AK Parti Kütahya Milletvekili Kavuncu: Oruç beden, nefis, ruh ve gönülle birlikte tutulmalı, sadece aç kalmanın oruç anlamına gelmediği unutulmamalıdır


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Ramazan ayında orucun beden, nefis, ruh ve gönülle birlikte tutulması, sadece aç kalmanın oruç anlamına gelmediğinin unutulmaması gerektiğini bildirdi.
     Kavuncu, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, İslam aleminin, Allahın lütfettiği 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayına kavuşmanın büyük sevinç ve heyecanını yaşadığını belirtti.
     Mübarek Ramazan ayının, tutulan oruçlar, kılınan teravih namazları, sahurdaki güzellikler, iftar anlarının heyecanı, Kadir Gecesindeki manevi coşku ve bayram sabahı neşesiyle yaşanılan günlerin muhasebesini yapma imkanını beraberinde getirdiğine dikkati çeken Kavuncu, şunları kaydetti:
     Oruç beden, nefis, ruh ve gönülle birlikte tutulmalı, sadece aç kalmanın oruç anlamına gelmediği unutulmamalıdır. Oruç tutmak sadece aç ve susuz kalmaktan ibaret değildir. Oruç tutmak yaşayışımız, özümüz, sözümüz, başka insanlarla olan ilişkimizle de orucun bilincinde olmaktır. Yani duygularımızı arındırarak öfke, haset, kin, nefret ve benzeri kötü duygulardan içimizi arındırma gayreti içinde olarak oruç tutmalıyız. İlk günleri rahmet, ortası af ve mağfiret ve sonu Cehennemden azat olunan bu ayda büyüklerimizi hoşnut edip ziyaret edelim, küçükleri sevelim ve sevindirelim, anne ve babalarımızın ellerini öpelim, miskin ve yetimleri gözetelim, kabir ziyaretleri gerçekleştirelim ve en önemlisi kulluğumuzu kuvvetlendirerek aramızdaki sevginin yayılmasını sağlayalım.
     Dünya işlerinden çok ahiret işlerinin daha çok önemsendiği bu günleri bolluk ve bereketle geçirelim. Birlik ve beraberlik içinde teravih namazlarımızı kılalım. Mübarek Ramazan ayının manevi coşkusunu hep beraber yaşayalım ve yaşatalım. Ramazan ayının nefsimiz, ailemiz, milletimiz, ülkemiz ve bütün insanlık için iyilikler getirmesini, bizleri olgunlaştırmasını ve yüceltmesini Cenab-ı Allahtan niyaz ediyor, Ramazan ayının bütün İslam alemi ve insanlığa mübarek ve bereketli olmasını temenni ediyorum.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber AK Parti Kütahya Milletvekili Kavuncu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER