AK Parti Malatya Milletvekili Çalık, AKAD

AK Parti Malatya Milletvekili Çalık, AKAD üyeleriyle biraraya geldi


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Aktif İşkadınları Derneği (AKAD) üyeleriyle kahvaltılı toplantıda biraraya geldi.
     Dernekte düzenlenen toplantıda Çalık ile üyeler, derneğin faaliyetleri ve kadınların toplum ve iş yaşamındaki konumları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Burada konuşan Çalık, AKADın Malatyada en hızlı güçlenen kadın oluşumlarından biri olduğunu ifade ederek, Kadınlarımızın seslerini duyurmak, varlıklarını daha çok görünür kılmak adına başlattıkları her hareketin coşku ve inançla yanındayım dedi.
     Hükümet olarak Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmayan sayıda yasal düzenlemenin son 10 yılda hayata geçtiğini vurgulayan Çalık, kadınların hiçbir korku ve tedirginlik duymadan yaşamın içine daha çok katılabilmeleri için şartları iyileştirilmiş bir toplum zeminine ihtiyaç olduğunu, referandumla oylanan kadınlar için pozitif ayrımcılık getiren Anayasa değişikliğinin bu anlamda Türkiye adına büyük bir adım olduğunu söyledi.
     Yasal çerçevenin mutlaka tüm ülkeyi kapsayan bir zihinsel dönüşümle desteklenmesi gerektiğini ifade eden Çalık, AKADın bu anlamda Malatyalı kadınlar için çok önemli bir etki ve çekim alanı yarattığını belirtti. Çalık, en birinci önceliklerinin kadının kendisini birey olarak güçlü hissettiği bir toplum yaratmak olduğunu vurgulayarak, kız çocuklarının eğitiminde ciddi bir yol kat edildiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber AK Parti Malatya Milletvekili Çalık, AKAD Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER