AK Parti Malatya Milletvekili Çalık, Battalgazi

AK Parti Malatya Milletvekili Çalık, Battalgazi ilçesini ziyaret etti


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi Kaymakamlığı ve Belediyesini ziyaret etti.
     İlçe Kaymakamı Asalet Karabulutu makamında ziyaret eden Çalık, Karabuluta yeni görevinde başarılar diledi. Büyükşehir Yasasıyla Battalgazi ilçesinin Malatyanın 2 büyük ilçesinden biri olacağını kaydeden Çalık, ilçenin isminin değiştirilmemesine özellikle özen gösterdiklerini anlattı.
     Çalık, Battalgazi ilçesinin adının yaşaması gerekiyor. 4 kitabı hatmetmiş ve ünü bütün dünyaya yayılmış Battalgazinin torunları olarak bu isminle yaşatmak görevimizdi dedi.
     Tarihi Ulu Cami ve Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayının restore edildiğini hatırlatan Çalık, ilçedeki tarihi kalenin yeniden restore edilmesi için de görüşmeler yaptıklarını söyledi.
     Çalık, Battalgazi ilçesi için yapılan çalışmaları anlattı.
     Kaymakam Karabulut ise Battalgazinin Malatyanın en güzel ilçelerinden biri olduğunu belirterek, Büyükşehir Yasasının ilçeye hayırlı olmasını diledi. İlçenin tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkararak faaliyetlerde bulunmaya çalıştıklarını anlatan Karabulut, ilçe hakkında Çalıka bilgi verdi.
     Daha sonra Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkanı makamında ziyaret eden Çalık, Büyükşehir Yasasıyla kent merkezine bağlı 28 köyün Battalgaziye bağlanacağını belirtti.
     Gürkan da Çalıka fotoğraf albümü hediye etti.
    
     Muhabir: Mehmet Emin Göresiye / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber AK Parti Malatya Milletvekili Çalık, Battalgazi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER