AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ:

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ: Askeri okullardan atılan öğrencilerin özlük haklarının iade edilmesi için kanun teklifi vereceğim


MANİSA (A.A) - AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, askeri okullardan atılan öğrencilerin özlük haklarının iade edilmesi için kanun teklifi vereceğini bildirdi.
     Özdağ, Manisada görev yapan basın mensupları ile Şelale Plazada verdiği iftar yemeğinde bir araya geldi.
     İftar sonrası TBMMnin ekim ayında yeniden çalışmalarına başlamasının ardından yapacağı yasama faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Özdağ, bazı kanun teklifi hazırlıkları yaptığını belirtti.
     Özdağ, bu tekliflerden birinin, 1971, 1980 ve 28 Şubat dönemlerinde askeri okullardan atılan öğrencilerle ilgili olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
     Bu dönemlerde askeri öğrenciler hiçbir gerekçe gösterilmeden hukuksuz şekilde askeriyeden atıldılar. Askeriyeden atılan bu öğrencilerin özlük haklarının iade edilmesi, yeniden askeriye dönmeleri veya dönemiyorlarsa en azından onların ekonomik haklarının, hukuki haklarının iade edilmesi, tazminatlarının da makul çerçevede kendilerine ödenmesi için yasa teklifi hazırladım. Bir askeri öğrencinin tazminatı 150 ile 200 bin TLyi bulabiliyor ve aileler, öğrenciler okuldan atıldıktan sonra bu parayı ödeyemiyorlar. İnşallah bu konuları Meclise taşıyacağız ve sorunların çözümü için çalışacağız.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER