AK Parti Milletvekili Erdoğan:

AK Parti Milletvekili Erdoğan: -Bunca yıldır Gaziantepli sanayicilerden milyarlarca lira pirim alarak büyüyen sigorta şirketlerinin bugün sanayiciye sırt dönmesi kabul edilemez bir olaydır


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bazı sektörlerdeki tesislerin yabancı kökenli sigortalar tarafından sigortalanmadığı iddialarına ilişkin, Bunca yıldır Gaziantepli sanayicilerden milyarlarca lira pirim alarak büyüyen sigorta şirketlerinin bugün sanayiciye sırt dönmesi kabul edilemez bir olaydır dedi.
     Erdoğan, yaptığı açıklamada, bu konuda yaşanan sorunları bütün boyutlarıyla araştırarak çözüm üretmek için çalışacağını ifade etti. Gaziantepin bir sanayi kenti olduğunu hatırlatan Erdoğan, Ortadoğunun bir çok alanda gelişmesi ve kalkınmasında Gaziantep sanayisinin büyük önemi olduğuna işaret etti. Sanayici ve üreticilerin tesislerini güvence altına alabilmek için milyonlarca lira prim ödediğini hatırlatana Erdoğan, sanayicilere uygulanmak istenen ambargoyu kabul edilemez olarak değerlendirdi.
     Sigorta kapsamı dışında bırakılmaya çalışılan sektörlerin Türk sanayisinin bel kemiği olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:
     Sigorta yapılmak istenmeyen sektörler Türk ekonomisinin amiral gemisidir. Bu sektörlerin ekonomiye kazandırdıklarının yanında sağladıkları istihdamda büyük önem taşımaktadır. Bu sorunların çözümü için üzerimize düşenleri yapacağız. Bunca yıldır Gaziantepli sanayicilerden milyarlarca lira pirim alarak büyüyen sigorta şirketlerinin bugün sanayiciye sırt dönmesi kabul edilemez bir olaydır.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber AK Parti Milletvekili Erdoğan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER