AK Parti Milletvekili Erdoğan:

AK Parti Milletvekili Erdoğan: -Engellilere uzaktan acıyarak bakmak yerine, onları hayata bağlamak için çalışılması gerekir


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, engellileri hayata bağlamak için çalışılması gerektiğini belirtti.
     Erdoğan yaptığı yazılı açıklamada, geçmişte genel olarak engellilere sosyal yardım açısından yaklaşıldığını ve sadece bakım hizmetleri sunulduğunu, bu durumun da engellilerin kendilerini toplum dışı hissetmelerine neden olduğunu ifade etti.
     Engellilere götürülecek hizmetlerdeki temel prensiplerinin, kurumsal hizmetlerin korunup geliştirilmesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:
     Engellilere uzaktan acıyarak bakmak yerine, onları hayata bağlamak için çalışılması gerekir. Engellilerin ulaşım hizmetlerinden eşit fırsatlarda yararlanması, işine, okuluna, spor alanlarına, alışverişe, parklara, engelli olmayan insanların kullandığı yollarla ve taşıtlarla gidebilmeleri gerekiyor. Çağdaş bir toplumda, engellilerimizin karşılaştıkları sorunların çözülmesi, ayrım yapılmadan, hak ve özgürlüklerden her birey gibi eşit oranda yararlanması, kültür, sanat ve spor alanlarında ve toplumun diğer bireyleriyle eşit pozisyonda yer alabilmeleri için desteklenmesi yalnızca devletin değil, yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin ve toplumun diğer kesimlerinin ortak görevidir.
     Erdoğan, engellerin birlikte ve beraber aşılacağı düşüncesiyle, engellilere daha mutlu bir yaşam diledi.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber AK Parti Milletvekili Erdoğan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER